Η πεζογέφυρα που θα συνδέει το μόλο της Αγίου Νικολάου με τον κυματοθραύστη είναι μια ιδέα που σίγουρα έκανε αίσθηση στις προτάσεις που ακούστηκαν για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου από το Δήμο.
Είναι μία ιδέα που αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το σκεπτικό που έχει η δημοτική αρχή για την παραλιακή ζώνη, αξιοποιώντας την από άκρη σε άκρη για την αναψυχή και τον περίπατο των πολιτών αυτής της πόλης. “Είναι μια ιδέα που μπορεί να υλοποιηθεί δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην πόλη και στους Πατρινούς” τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς.
Η γέφυρα θα έχει όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και οι Πατρινοί που θα τη διασχίζουν θα μπορούν να απολαμβάνουν τη θέα της θάλασσας, το παλαιό λιμάνι της Πάτρας, αλλά και την πόλη που θα απλώνεται μπροστά τους, πάνω από τα κύματα. Η ιδέα αυτή μπορεί να δώσει πολλά πλεονεκτήματα στην Πάτρα και στον τομέα της τουριστικής της δυναμικής.
Οι τουρίστες που έρχονται στην Πάτρα αγαπούν να περπατούν στο μόλο της Αγίου Νικολάου και στο παλαιό λιμάνι της. Μια γέφυρα που τους δίνει τη δυνατότητα να περπατούν πάνω από τη θάλασσα, οδηγώντας τους στον κυματοθραύστη, θα είναι κάτι που σίγουρα θα τους εντυπωσιάσει.
Παράλληλα, μέσω της γέφυρας και του κυματοθραύστη θα υπάρχει μια συνεκτικότητα στην περιοχή, μεταξύ του παλαιού λιμανιού και της μαρίνας στην Πάτρα. “Ο κυματοθραύστης θα είναι έτσι προσβάσιμος προς όλους και θα μπορούν οι Πατρινοί να τον περπατήσουν” τονίζει ο Χρήστος Κορδάς.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κυματοθραύστης είναι προσβάσιμος και μπορεί ο οποιοσδήποτε να περπατήσει πάνω του.
Έχει μεγάλο πλάτος και προσφέρεται για διάφορες δράσεις. Ο κ. Κορδάς προσθέτει: «Είναι ένας χώρος που μπορεί κάποιος να τρέξει, να τον περπατήσει και να απολαύσει από εκεί τη θέα της θάλασσας.
Εκεί θα βάλουμε παγκάκια, θα λειτουργήσουν μία με δύο καντίνες, ενώ υπάρχει και ένα εκκλησάκι που προσφέρεται για τον επισκέπτη. Θεωρούμε ότι η ιδέα αυτή θα αξιοποιηθεί και θα δώσει μία άλλη δυναμική στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας και γενικότερα στο παραλιακό μέτωπο. Είναι εφικτή, μπορεί να γίνει εύκολα, δίχως πολλά έξοδα και νομίζουμε ότι πρέπει να υλοποιηθεί”.