“ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ”: Δεν δίνει …κατευθυντήριες γραμμές για το Β’ γύρο

ora-patron

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική Παράταξη Ώρα Πατρών αναφέρει:

Η ΩΡΑ Πατρών κατέθεσε έγκαιρα ένα πλήρες και συνεκτικό πρόγραμμα με το οποίο η Πάτρα θα μπορέσει να ξεφύγει από τον κύκλο της εσωστρέφειας, της αδράνειας αλλά και της ανάπτυξης για λίγους κι εκλεκτούς. Είχαμε τονίσει προεκλογικά ότι η απλή αναλογική επιτάσσει τη συνεργασία, τη διαβούλευση, τη σύνθεση, απέναντι στα προβλήματα της Πάτρας. Οι απόλυτες και επίπλαστες πλειοψηφίες ανήκουν, πλέον, στο παρελθόν.

Με γνώμονα αυτές τις συνθήκες θα πορευτούμε ως δημοτική ομάδα στο νέο δημοτικό συμβούλιο αναζητώντας και διαμορφώνοντας κάθε φορά τους συσχετισμούς εκείνους που οδηγούν σε μια προοδευτική κατεύθυνση την πόλη μας.

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων έχει ήδη καθοριστεί από την εκλογική διαδικασία. Ως εκ τούτου η εκλογή Δημάρχου έγκειται στην κρίση του καθε μέλους της παράταξης και εξαρτάται από την ιδεολογική του τοποθέτηση, τις εμπειρίες του, τις εκτιμήσεις του.

Ως παράταξη έχουμε τοποθετηθεί στον ευρύτερο χώρο της δημοκρατικής αριστεράς και πρωταρχικός μας στόχος είναι η συμβολή στον ουσιαστικό διάλογο εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου με όσους ψήφισαν την παράταξή μας αλλά και με αυτούς που επέλεξαν κάποια άλλη για να εκφραστούν. Κυρίως, δε, με τους παραγωγικούς και συλλογικούς φορείς της πόλης μας ώστε οι αποφάσεις να μην αποτελούν ούτε αποτέλεσμα πολιτικής χειραγώγησης ούτε μορφή άσκησης μικροπολιτικής.

Τα μέλη της ΩΡΑ Πατρών έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο κατανόησης των συνθηκών αλλά και των προβλημάτων της Πάτρας και έχουν διατυπώσει μέσα από τις θεματικές ομάδες της παράταξης τις προτάσεις τους. Έχουν κρίση και συνείδηση. Θα φροντίσουμε να την κρατήσουν ανεπηρέαστη από κατευθυντήριες γραμμές και προειλημμένες αποφάσεις.

Share the Post