Υποψήφιος με τον Νεκτάριο Φαρμάκη ο Φωκίων Ζαΐμης

IMG_9102

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας, με το συνδυασμό «Όλα από την αρχή» του Νεκτάριου Φαρμάκη, θα είναι ο Φωκίων Ζαΐμης, σύμφωνα με γραπτή δήλωσή του.

Γόνος της ιστορικής πολιτικής οικογένειας της Αχαΐας, ο Φωκίων Ζαΐμης αποφάσισε να κατέλθει στο στίβο των περιφερειακών εκλογών, ξεκινώντας από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί μήτρα πολιτικής και κοινωνικής προσφοράς.

Έχοντας ως εφόδια, την ανιδιοτέλεια, τη συνέπεια και το πολιτικό ήθος που του κληροδότησε ο πατέρας του, πολιτικός Ανδρέας Ζαΐμης, και αφού πρώτα «ζυμώθηκε» στον απαιτητικό ιδιωτικό τομέα της εργασίας, ο Φωκίων Ζαΐμης αποφάσισε να διαθέσει τις δυνάμεις και τις γνώσεις που απέκτησε μέσα από μια πολυετή επαγγελματική σταδιοδρομία, προς όφελος του τόπου του.

Ο Φωκίων Ζαΐμης είναι απόφοιτος της Σχολής Θετικών Επιστημών (Γεωλογικού Τμήματος) του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (MBA) για στελέχη επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2000 έως σήμερα είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας iForce Επικοινωνίες Α.Ε. Παράλληλα, συμμετέχει ως Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της δεξαμενής σκέψης, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος (ΙΝΑΔΕ), μαζί με εξέχουσες προσωπικότητες και διακεκριμένους επιστήμονες, συμβάλλοντας με προτάσεις ανάπτυξης, στην πρόοδο της περιοχής.

Είναι ιδρυτικό μέλος και κατά την περίοδο 2000 – 2002 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας Ακρόπολις Α.Ε.Β.Ε.Π.Ε, αναλαμβάνοντας την διαχείριση μιας επένδυσης, αξίας άνω των 130 εκατ. ευρώ.

Κατά την περίοδο 1995 – 2000, ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Επίσης, έχει εργαστεί ως επικεφαλής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της DRM International S.A. (1998), υπεύθυνος Marketing της Talos Engneering S.A. (1993-1995), υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ευρωβουλευτή Φίλιππου Πιέρρου (1993-1994), υπότροφος (1991) στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στις Βρυξέλλες, Γενική Διεύθυνση Ενέργειας (XVII).

Συμμετείχε σε πλειάδα θεσμικών φορέων και οργάνων, ενώ έχει διοργανώσει και συντονίσει πάνω από 150 επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις ιδιαίτερα σε θέματα οικονομίας, τεχνολογίας, πολιτισμού και τουρισμού.

Share the Post