Υποψήφιος με Καλογερόπουλο ο Γιώργος Ρούσσος

ΦΩΤΟ ΡΟΥΣΣΟΣ

Ανταποκρίθηκα θετικά στο κάλεσμα που δέχτηκα για να συμμετάσχω στα κοινά,  καθόσον σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο μας χρονική συγκυρία,  μου ήταν αδύνατον να παραμείνω απαθής.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑ ΤΟ ΝΑΙ.  Διότι είμαι ενεργός πολίτης. Διότι δεν  με εκφράζουν οι ανέξοδοι  καταγγελτικοί  λόγοι και οι γενικόλογοι αφορισμοί. Διότι δεν μου αρέσουν τα λόγια,  αλλά πιστεύω στις πράξεις. Διότι θεωρώ πως  διαθέτω την εμπειρία και τη γνώση να συμμετέχω σε αποφασιστικά όργανα που αφορούν την Αιγιάλεια. Διότι μέσα από συλλογικές αποφάσεις και δράσεις , μπορούν να επιτευχθούν καλύτερα οι στόχοι. Διότι ως επαγγελματίας που δραστηριοποιείται επί τριακονταετία στην  περιοχή ,  έχω άμεση αντίληψη για τα προβλήματα καθημερινότητας. Διότι μπορώ να παρέμβω θεσμικά αλλά και με την ιδιότητα μου ως δικηγόρος,  ώστε να εξομαλύνω προβλήματα μεταξύ  της διοίκησης και  του δημότη και να προτείνω λύσεις. Διότι έχω δοκιμαστεί επί σειρά ετών σε συλλογικά όργανα, είτε του επιστημονικού μου κλάδου,  είτε της αυτοδιοίκησης,  είτε σωματείων και συλλόγων. Διότι  έχω δραστηριοποιηθεί στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο , εργαζόμενος με ευσυνειδησία   και  αποτελεσματικότητα   και πάντα με γνώμονα την  ανιδιοτελή προσφορά,  αλλά και με  το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Διότι πιστεύω σε ένα αυτοδιοικητικό σχήμα  στο οποίο συναντάται η εμπειρία με την  φρεσκάδα του νέου και όχι σε ανακυκλωμένες και αποτυχημένες συνταγές.  Ένα σχήμα πέρα και πάνω από χρωματισμούς, σχήμα που θα δίνει προοπτική στον τόπο. Σχήμα με καινοτόμες ιδέες και με αποτελεσματικότητα στην υλοποίηση τους. Που θα λειτουργεί χωρίς τις παθογένειες , την εσωστρέφεια,  αλλά και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.   Για να πάψει επιτέλους ο δημότης να αντιμετωπίζεται μόνο ως φορέας υποχρεώσεων, ο νέος ως μόνιμα άνεργος, ο επιτηδευματίας ως φοροφυγάς  , ο καταστηματάρχης εστίασης ως μόνιμος καταληψίας,   ο εργάτης , ο αγρότης και τα νοικοκυριά ως μόνιμη πηγή εσόδων του Δήμου. Διότι η καθαριότητα ,  η αποκομιδή των απορριμμάτων και η διαχείριση τους με σύγχρονες μεθόδους,  από αυτονόητα έχουν παραμείνει ζητούμενα. Διότι οι χώροι άθλησης πρέπει να είναι σύγχρονοι , λειτουργικοί και προσβάσιμοι σε όλους τους δημότες ώστε να  ανταποκρίνονται στην έννοια του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Διότι οι χώροι αναψυχής και  οι πλατείες πρέπει επιτέλους  να διασφαλιστούν από κάθε  λογής οχήματα και αδέσποτα ζώα,  τα οποία  επιβάλλεται να βρουν τη δική τους στέγη . Διότι οι παιδικές  χαρές πρέπει να επανέλθουν άμεσα πιο άρτιες και πιο ασφαλείς . Για να  στηριχτούν έμπρακτα και όχι στα λόγια,  οι συλλογικές δράσεις των σωματείων της Αιγιάλειας που παράγουν πολιτισμό και αθλητισμό. Για να βελτιωθούν  οι χώροι πολιτισμικών δράσεων αλλά και να δημιουργηθούν νέοι. Για να ενισχυθούν και να διευρυνθούν οι υφιστάμενες κοινωνικές δομές στήριξης των αδυνάτων. Για να αισθάνεται ο δημότης αξιοπρεπής και ασφαλής στην καθημερινότητα του και στο χώρο του. Γιατί δεν επιτρέπεται οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι και οι Τοπικές Κοινότητες  του Δήμου μας να βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα. Για να αντληθούν κεφάλαια και να εξευρεθούν πόροι ώστε  να χρηματοδοτηθούν νέες υποδομές ανάπτυξης μέσω πρωτοποριακών ιδεών και της εφαρμογής νέων τεχνολογιών.    Για να μπορεί η περιοχή να προσελκύσει τον επισκέπτη αλλά και να του παρέχει άριστη  φιλοξενία και υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου.  Γιατί  η  Αιγιάλεια γη , είναι τόπος πρόκλησης για ζωή.

Γιατί σε κάθε περίπτωση, αδιαπραγμάτευτη είναι για μένα η παραδοχή,  ότι  το όφελος του δημότη περνά μέσα από το κοινό όφελος.

Με βάση τις παραπάνω σκέψεις , κατέρχομαι ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αιγιαλείας στο κεντρικό ψηφοδέλτιο, με το συνδυασμό του Δημήτρη Καλογερόπουλου. Του ανθρώπου που έχει μεγάλη εμπειρία τόσο αυτοδιοικητική , όσο και δημόσιας διοίκησης. Το αναμφισβήτητο έργο του επί της επιτυχημένης 12ετούς Δημαρχίας του στον πρώην Δήμο Συμπολιτείας , αλλά και η επαγγελματική του δραστηριότητα  στον δημόσιο τομέα ως υψηλόβαθμο στέλεχος της κεντρικής διοίκησης , αποτελούν κατ΄ εμέ σημαντικά εχέγγυα μιας δημιουργικής θητείας. Γιατί επιτέλους πρέπει να αφήσουμε τους πειραματισμούς και να επιλέξουμε τους γνώστες του αντικειμένου . Τους ικανούς και τους χρήσιμους  .Και όχι  τους απλά  αρεστούς.-

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Γεώργιος Ρούσσος κατάγεται από την Τέμενη Αιγιαλείας .  Τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο στο Αίγιο. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως υπαξιωματικός επίλεκτου σώματος  του Στρατού Ξηράς. Είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στο Αίγιο και έχει  παρασταθεί σε όλα τα ανώτερα και ανώτατα Δικαστήρια της χώρας.  Παράλληλα σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.  Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  και   στη συνέχεια διετέλεσε  Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου. Ήταν άμισθο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας στη θητεία του οποίου κορυφαία δράση μεταξύ άλλων ήταν η ανάπλαση και η αναβάθμιση  των αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπεδικών χώρων της περιοχής Νικ. Πλαστήρα στο Αίγιο,    κατά την οποία κατόπιν ριζικής ανακαίνισης έγινε πραγματικότητα,  για πρώτη φορά από κατασκευής του , η λειτουργία του Κολυμβητηρίου Αιγίου.  Είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου  της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων  (Π.Ε.Δ.) για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της, έχοντας εκδώσει πολλές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των συμπολιτών μας. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος  και Γενικός Γραμματέας , ενώ  σήμερα είναι Πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Αιγιαλείας (Κ.Ο.Α.). Έχει κάνει πολλές  δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις για μείζονα κοινωνικά και πολιτικά θέματα, με άρθρα του δημοσιευμένα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.  Είναι παντρεμένος με την Αιγιώτισσα  οδοντοτεχνίτη Βασιλική   Ξηρού και έχουν  μία κόρη.-

 

Share the Post