Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά η Ευαγγελία Μαμίδη

spiral_psomas_mamidi

«Ο λόγος που συμμετέχω στο “σπιράλ” είναι γιατί με εμπνέει σαν προσωπικότητα ο Πέτρος Ψωμάς και γιατί θεωρώ πως έχω κοινή αισθητική αντίληψη της πραγματικότητας, με τα περισσότερα από τα άτομα που αποτελούν την ομάδα του» δηλώνει η εικαστικός Ευαγγελία Μαμίδη, που θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ”.

Και εξηγεί: «Δέκα χρόνια τώρα ζω και εργάζομαι στο κέντρο, βιώνοντας την καθημερινότητα μιας πόλης ελάχιστα φροντισμένης, μερικώς οργανωμένης, χωρίς αισθητική και χωρίς μέλλον. Σε επαγγελματικό επίπεδο έχω δώσει τον προσωπικό μου αγώνα από το 2008, να δημιουργήσω μια υγιή επιχείρηση με προοπτικές, όμως ποτέ κανένας δεν κατάφερε πολλά πράγματα μόνος του γιατί σε ένα κέντρο έρημο, αισθητικά λίγο και μίζερο κανένας δεν μπορεί να αισθανθεί ηθική ικανοποίηση για τον κόπο του. Σε προσωπικό επίπεδο το βάρος είναι πολύ μεγαλύτερο, όταν εδώ και δύο χρόνια που απέκτησα τον γιο μου, πασχίζω καθημερινά για να τον πάω μια βόλτα. Πώς να μεταφέρω το καρότσι σε σπασμένα πεζοδρόμια, κάτω από κτίρια που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν; Τί να του απαντήσω όταν με ρώτα γιατί όλα γύρω του είναι τόσο βρώμικα; Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που με οδηγούν να περάσω από την παρατήρηση και την κριτική, στη δράση».

Όραμά της για την Πάτρα «να γίνει μια σύγχρονη, περιποιημένη πόλη με υποδομές για όλους. Μία πόλη αντάξια της ιστορίας της και ικανή να προσφέρει ένα ποιοτικό βιοτικό επίπεδο στις γενιές που ακολουθούν». Όπως αναφέρει: «Η Πάτρα ευνοείται από το μέγεθος της και την τοποθεσία της και αυτά τα χαρακτηριστικά θα πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με σωστές κινήσεις θα μπορούσε να είναι ένας σημαντικός πόλος έλξης τουριστών από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Η Πάτρα δεν υπολείπεται ούτε ιστορίας, ούτε φυσικού κάλλους, χρειάζεται όμως οργάνωση, υποδομές, και καλά δομημένη στρατηγική εξωστρέφειας για να προβληθεί».

Και καταλήγει: «Σε προσωπικό επίπεδο αυτό που μπορώ να προσφέρω είναι η εμπειρία μου και οι γνώσεις μου σε θέματα που αφορούν την αισθητική και τον πολιτισμό. Άλλωστε, μετά από δέκα χρόνια παραμονής μου σε οργανωμένες πόλεις του εξωτερικού οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει μπορούν να φανούν χρήσιμες και πολύτιμες».

Η Ευαγγελία Μαμίδη του Αναστασίου, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1981, μεγάλωσε σε μια παλιά γειτονιά της πόλης της και αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να την αγαπήσει και ακόμα περισσότερο να αγαπήσει την ιστορία της. Στα 17 της χρόνια επέλεξε την Ιταλία σαν προορισμό για τις σπουδές της κι έτσι το 2004 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Τορίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διαγωνισμούς και διακρίθηκε σε αρκετούς από αυτούς (2 έργα της φιλοξενούνται μόνιμα στο Museo Internazionale dell’Immagine Postale της Ανκόνα). Συνέχισε τις σπουδές της στην Βαρκελώνη όπου το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό της στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Από το 2008, που επέστρεψε στην Πάτρα αποφάσισε να δημιουργήσει έναν χώρο συνύπαρξης, έναν κοινό τόπο ψυχαγωγίας για νέους δημιουργούς της Πάτρας και όχι μόνο, με μοναδικό σκοπό να τους δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν. Δημιούργησε την Ποικίλη Στοά, η οποία στα 10 χρόνια λειτουργίας της έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκθέσεις, παρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις. Παράλληλα, διδάσκει εικαστικά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από το 2013, ενώ από το 2014 διατηρεί ατομική επιχείρηση στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, προωθώντας οργανωμένες θεματικές εκδρομές και δράσεις στο εξωτερικό. Το 2017 απέκτησε τον γιό της, τον Μάξιμο. Έχει συμμετάσχει στην Πάτρα 2006 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ως εθελόντρια, στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρα στην κριτική επιτροπή καθώς και σε εθελοντικές δράσεις με το Άλμα Ζώης, το Αχαϊκό Ινστιτούτο και το ΣΟΨΥ.

Share the Post