Το «unfair» του Θανάση Παπαδόπουλου: Έκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων, αν και πριν από λίγα χρόνια απέκλειε κατηγορηματικά

download

Τελικά, φαίνεται ότι  η καρέκλα είναι γλυκιά, πολύ γλυκιά. Και πρέπει να έχεις την απαραίτητη αυτογνωσία για να ξέρεις πότε πρέπει να την αφήσεις.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος αποδεικνύεται ότι δεν έχει τη δύναμη να μείνει μακριά της, καθώς στα 66 του θέλει να ξαναγίνει δήμαρχος στα Καλάβρυτα, μετά από σχεδόν τρεις δημαρχιακές θητείες και ένα πέρασμά του από τη Βουλή ως βουλευτής! Επομένως, θα έλεγε κανείς ότι η περίπτωση του είναι μια κατηγορία από μόνη της. 

Συγκεκριμένα, διετέλεσε δήμαρχος Καλαβρύτων από το 1998 έως και το 2009, οπότε παραιτήθηκε για να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, στις οποίες εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Αχαΐας. Παρέμεινε στο βουλευτικό αξίωμα έως το 2012, ενώ τώρα θέλει να επανακάμψει στον δημαρχιακό θώκο της μαρτυρικής πόλης, αν και διαβεβαίωνε πριν από λίγα χρόνια ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο!

 

Δεν του έφτασαν έντεκα χρόνια

στο Δήμο και τρία στη Βουλή;

 

Φαίνεται, λοιπόν, ότι έντεκα ολόκληρα χρόνια στον δημαρχιακό θώκο και τρία στη Βουλή, δεν στάθηκαν αρκετά για να ικανοποιήσουν τη δίψα του για εξουσία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Θανάσης Παπαδόπουλος εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος Καλαβρύτων το 1998, όταν  επικράτησε στον δεύτερο γύρο επί του Δημήτρη Βαρβιτσιώτη με ποσοστό 59,5%.

Επανεξελέγη το 2002 επικρατώντας από τον πρώτο γύρο, έχοντας αντίπαλο του τον Θόδωρο Νασιώτη, με ποσοστό 53,6%, ενώ εξελέγη για τρίτη συνεχή φορά το 2006, πάλι από τον πρώτο γύρο, με 62,92%, έχοντας ως αντίπαλο εκείνη τη φορά τον Γιώργο Τσενέ.

Τον Σεπτέμβριο του 2009 παραιτήθηκε με σκοπό να πάει για βουλευτής. Έναν μήνα αργότερα, στις 14 Οκτωβρίου του 2009, το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων ανέδειξε δήμαρχο τον Γιώργο Λαζουρά, ο οποίος επικράτησε στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Ο  Γιώργος Λαζουράς επανεξελέγη δήμαρχος Καλαβρύτων το 2014, από τον πρώτο γύρο, με 52,99%, έχοντας ως αντίπαλο του τον Δημήτρη  Κατσικόπουλο.

 

 

Η διαβεβαίωση

που πήγε περίπατο

 

Όμως, πριν από τις τελευταίες εκλογές, και με τον Θανάση Παπαδόπουλο να μην είναι πλέον βουλευτής, σε μια κίνηση πολιτικού fair play, ο Γιώργος Λαζουράς τον ρώτησε εάν ενδιαφερόταν να επανακάμψει στα δημοτικά πράγματα ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαβρύτων.

Ο Θανάσης Παπαδόπουλος απάντησε αρνητικά, αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι ο κύκλος του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχε κλείσει.

Είναι προφανές ότι με την τελευταία υποψηφιότητα του ο ίδιος αναθεώρησε θεαματικά τα όσα είχε πει τότε, προβαίνοντας εμφανώς σε μια κίνηση unfair κατά του νυν δημάρχου.

Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, που δείχνει ωστόσο πόσο «κολλάνε» κάποιοι με την καρέκλα, χάνοντας την αίσθηση του μέτρου.

 

 

 

Share the Post