ΤΟ “ΜΠΕΡΔΕΜΑ” ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ: Πώς θα ψηφίσουμε στις 26 Μαΐου

SYSTHMA-PSIFOFORIAS-620×420

Για πρώτη φορά στην εκλογική ιστορία της χώρας την Κυριακή 26 Μαϊου θα διεξαχθούν τέσσερις εκλογές ταυτόχρονα – Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Καθώς οι κάλπες την 26η Μαΐου θα είναι τέσσερις, οι ψηφοφόροι καλούνται να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε δύο διαφορετικά και γειτονικά όπως διευκρινίστηκε, εκλογικά κέντρα. Στο πρώτο, ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον συνδυασμό και τους υποψηφίους της επιλογής του για τις ευρωεκλογές και τις Περιφερειακές εκλογές, ενώ στο δεύτερο θα επιλέξει τον υποψήφιο για τον Δήμο της περιοχής του, αλλά και το τοπικό συμβούλιο.

Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης στις μεν ευρωεκλογές είναι συγκεκριμένος για όλους του Ελληνες πολίτες και ορίζεται στους τέσσερις, ενώ για τις αυτοδιοικητικές εξαρτάται από τον Δήμο και την Περιφέρεια όπου ψηφίζει.

Ηλεκτρονικά η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο ΥΠ.ΕΣ.

Το Υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει να μειώσει το χρόνο στον οποίο θα μπορεί να δώσει μια πρώτη ασφαλή εκτίμηση το βράδυ των εκλογών με ένα νέο σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων, διαθέτοντας 12.000 τάμπλετ με ειδική εφαρμογή σε όλους τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους της Αττικής, αλλά και σε ένα σημαντικό τμήμα Δικαστικών Αντιπροσώπων στην περιφέρεια.

Η νέα διαδικασία μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω tablet, έχει τη δυνατότητα κάλυψης πολλαπλών εκλογών (Ευρωεκλογές, Περιφερειακές, Δημοτικές ) όχι μόνο των αποτελεσμάτων υπέρ των Συνδυασμών αλλά και υπέρ των Υποψηφίων.

Επιπρόσθετα, από το σύστημα μετάδοσης θα αξιοποιηθούν και 4.700 κινητά, τα οποία θα αποσταλούν σε επιλεγμένα τμήματα όλης της Επικράτειας εκτός της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα έχει σχεδιαστεί ένα νέο σύστημα online καταχώρησης σταυρών για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές που στο υπουργείο εσωτερικών ισχυρίζονται πως θα επιτρέψει την έγκαιρη καταχώρηση των σταυρών, ώστε να υπάρχει σύντομα κατά την εκλογική βραδιά μια εκτίμηση για τους υποψήφιους από κάθε κόμμα που προπορεύονται σε σταυρούς για την ευρωβουλή.

Ολες οι εργασίες μετά τις εκλογές, θα γίνονται ηλεκτρονικά έτσι ώστε οι αποφάσεις να μπορούν να βγουν πολύ πιο γρήγορα.

Παράλληλα η SingularLogic δίνει τη δυνατότητα στους Δικαστικούς Αντιπροσώπους να μπορούν διαδικτυακά να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν τα πρακτικά Νο2 (συμπληρώνονται από τους ΔΑ χειρόγραφα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαλογής των ψηφοδελτίων), προ-συμπληρωμένα με τους Συνδυασμούς και τους Υποψηφίους για κάθε εκλογική διαδικασία προσφέροντάς τους πολύτιμη βοήθεια.

Share the Post