Συνάντηση του Πέτρου Ψωμά και του “σπιράλ” με τον αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Δ. Πολύζο

spiral-polyzos

Ενδιαφέρουσα συζήτηση με πολλά σημεία σύγκλισης είχε αντιπροσωπεία του “σπιράλ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά, με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Δημοσθένη Πολύζο, στο γραφείο του τελευταίου στην Πρυτανεία.

Διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη, εξωστρέφεια και έξυπνη πόλη  ήταν τα θέματα που μονοπώλησαν την συνάντηση. Άλλωστε, ο εξωστρεφής προσανατολισμός του Δήμου αποτελεί για το “σπιράλ” επιλογή ανάπτυξης. Αξιοποιώντας πόρους από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα καθώς και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, σε συνεργασία με τα επιστημονικά ιδρύματα, μπορούν να στηριχθούν έρευνες και καινοτόμες εφαρμογές σε διάφορους τομείς, προκειμένου να γίνει η Πάτρα μια έξυπνη πόλη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη μεγάλη έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας Patras IQ, στην οποία το Πανεπιστήμιο και ειδικά ο αντιπρύτανης κ. Δ. Πολύζος είναι εκ των πρωτεργατών. Μάλιστα ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς τόνισε την πρόθεση του “σπιράλ” να είναι ο Δήμος συνδιοργανωτής της έκθεσης στην επόμενη Patras IQ.

Τον επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρο Ψωμά συνόδευαν τα μέλη του συνδυασμού και υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Αποστολόπουλος, Δημήτρης Βούλγαρης, Φώτης Θωμάς, Φώτης Λουριδάς, Όλγα Κατσάρα, Όλγα Παπανικολάου, Αθηνά Σουγλέρη και Άκια Σταμάτη.

Περισσότερα νέα του “σπιράλ” στο www.spiralpatras.gr

Share the Post