Παράταξη Αλεξόπουλου: Η κοινωνική πλειοψηφία, θέλει μια άλλη Πάτρα. Το 60% των πολιτών λέει «ναι» στην αλλαγή πολιτικής για το δήμο Πατρέων

alexopoulos-620×420

«Η εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής κατέδειξε ότι ένα μεγάλο ποσοστό, ένα ποσοστό της τάξης του 60%, λέει ναι στην αλλαγή πολιτικής για το δήμο Πατρέων.   Λέει ναι σε μια άλλη Πάτρα, διαφορετική από αυτή που ζούμε, διαφορετική από αυτή που οραματίζεται η παρούσα δημοτική αρχή» ανέφερε στη σημερινή ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γιάννης Πετράτος. Και συνέχισε:

«Το συμπέρασμα αυτό είναι προφανές.

Δεν αθροίζουμε ποσοστά. Αθροίζουμε πολιτικές.

Και η πολιτική ανάγνωση του αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής λέει ότι οι ψηφοφόροι τοποθετήθηκαν ανάμεσα σε δύο διαφορετικές  φιλοσοφίες. Η μια είναι αυτή που εκφράζεται από τη δημοτική αρχή της Πάτρας και η άλλη αυτή που εκφράζεται από οκτώ παρατάξεις οι οποίες συμφώνησαν σε μια  μίνιμουμ βάση στο γεγονός ότι η πολιτική της δημοτικής αρχής δεν είναι αυτή που θέλουμε για την Πάτρα, είναι επιβλαβής για την πόλη και πρέπει να αλλάξει.

Συμφώνησαν οι Πατρινοί που στήριξαν αυτές τις παρατάξεις ότι η Πάτρα χρειάζεται μια άλλη πορεία τα επόμενα χρόνια.

Ότι χρειάζεται πολιτικές μείωσης της ανεργίας.

Ότι χρειάζεται τα μεγάλα έργα που θα την πάνε μπροστά.

Ότι χρειάζεται να προχωρήσει δίχως παρωπίδες, με τις δημιουργικές  της δυνάμεις, με το δημιουργικό, εξωστρεφές της πρόσωπο.

Ότι μπορεί και πρέπει να απαλλαγεί από πολιτικές εμμονές. Ότι πρέπει να επενδύσει στους ανθρώπους της, στις ομάδες της, στα ανοικτά μυαλά της, για να γίνει μια σύγχρονη, φιλόξενη  πόλη.

Στις εκλογές της πρώτης Κυριακής για το δήμο Πατρέων, αποδείχθηκε ότι υπάρχει η κοινωνική πλειοψηφία που επιθυμεί αυτή την αλλαγή. Ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία, θέλειμια άλληΠάτρα.

Πάμε λοιπόν αυτή  την κοινωνική πλειοψηφία να την κάνουμε πολιτική. Να την κάνουμε ένα μεγάλο ρεύμα ανάπτυξης και δημιουργίας.

Αυτό είναι το μεγάλο διακύβευμα  της δεύτερης Κυριακής. Αυτό τον αγώνα σε καλούμε να δώσεις αγαπητέ Πατρινέ, αγαπητή Πατρινή.

Και μιας και υπάρχουν δύο εντελώς διαφορετικές πολιτικές και φιλοσοφίες για το δήμο της Πάτρας τις οποίες εκπροσωπούν οι δύο υποψήφιοι, ο κ. Αλεξόπουλος και ο κ. Πελετίδης, εμείς προτείνουμε από σήμερα έναν δημόσιο διάλογο μεταξύ αυτών  των υποψηφίων του β΄γύρου για να καταλήξει ο κόσμος στο ποια από τις δύο πολιτικές θεωρεί πιο επωφελή για την Πάτρα, για το παρόν και για το μέλλον του.

Για μας στην πράξη αυτό μπορεί να μεταφράζεται και σε ένα debate την ημέρα. Έναν ανοικτό διάλογο την ημέρα. Είμαστε εδώ διατεθειμένοι να βοηθήσουμε τον ψηφοφόρο της Πάτρας, να εξάγει τα συμπεράσματά του και να οδηγηθεί όσο το δυνατόν πιο συνειδητοποιημένος στην κάλπη.

Να αποφασίσει τι είδους πόλη θέλει για τα επόμενα χρόνια.

Τι είδους πόλη φιλοδοξεί να παραδώσει στα παιδιά του».

Share the Post