Παιχνίδι για δυο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Κατσιφάρας και Φαρμάκης σε μια μάχη που θα μας… ξενυχτήσει

katsifaras-farmakis-780×405-1-620×371

Aπόστολος Κατσιφάρας και Νεκτάριος Φαρμάκης θα είναι το δίδυμο του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ εκτός του δεύτερου γύρου φαίνεται να  μένει ο Κώστας Σπηλιόπουλος καθώς  όλες οι πληροφορίες συντείνουν στο ότι στις μετρήσεις με πρόθεση ψήφου καταγράφει χαμηλά ποσοστά, σε κάποιες δε ακόμη και μονοψήφια. Η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος φαίνεται να μην βρίσκει στόχο, προς απογοήτευση γνωστών προσώπων που εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του, προσδοκώντας να παραμείνουν με αξιώσεις εντός του πολιτικού παιχνιδιού και να αλλάξουν το τοπίο σε ό,τι αφορά τους μονομάχους του β΄γύρου στην Περιφέρεια.

Η αλήθεια είναι ότι από νωρίς φάνηκε πως η υποψηφιότητα Σπηλιόπουλου θα είχε προβλήματα. Άσχημος οιωνός ήταν οι γκρίνιες υποψηφίων του για την αξιοσημείωτη αδράνεια που επέδειξε, τόσο ως προς στη μειωμένη δραστηριότητά του όσο και ως προς την ουσιαστική ανυπαρξία προβολής των θέσεων του συνδυασμού του.

Οι αρχικοί ψίθυροι δεν άργησαν να προσλάβουν τη μορφή εκτεταμένης δυσαρέσκειας αρκετών γνωστών στελεχών  που πίστεψαν στο εγχείρημα του πρώην υφυπουργού και τον ακολούθησαν τρέφοντας μεγάλες προσδοκίες.

«Πάει σβηστός», «δεν φουλάρει τις μηχανές», «δεν μπορούμε να πάμε έτσι», ήταν μόνο μερικά ενδεικτικά σχόλια από τα πολλά που ακούγονταν τελευταία από πρωτοκλασάτους υποψηφίους της παράταξης του, που αδυνατούσαν να καταλάβουν πώς με τέτοια ισχνή παρουσία ο ίδιος μπορούσε να περιμένει ότι θα εκλεγεί περιφερειάρχης.

Κάποια σχόλια μάλιστα ήταν ακόμη πιο προχωρημένα και παρέπεμπαν στην απροθυμία του να διαθέσει το απαιτούμενο ποσό για μια προεκλογική εκστρατεία αξιώσεων, όταν μάλιστα φέρεται να διαθέτει μια υπολογίσιμη οικονομική επιφάνεια. «Δεν θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη», έλεγαν και λένε χαρακτηριστικά.

Έτσι, λοιπόν, την ώρα που ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο έτερος σοβαρός διεκδικητής της Περιφέρειας  Νεκτάριος Φαρμάκης ανέβαζαν όλο και περισσότερο στροφές, ο Κώστας Σπηλιόπουλος παρέμενε απαθής, με αποτέλεσμα  εκεί που φιλοδοξούσε να μπει «σφήνα» μεταξύ των προαναφερόμενων και να περάσει αυτός στον δεύτερο γύρο, να μένει τώρα έξω απ’ αυτόν. Το τελικό δίδυμο της αναμέτρησης, θα είναι ακριβώς αυτό που ήθελε να σπάσει.

 

Η υποτονική κίνηση Σπηλιόπουλου

Στο ερώτημα γιατί ο Κώστας Σπηλιόπουλος προτίμησε να κινηθεί υποτονικά, οι επικρατέστερες απαντήσεις είναι δύο. Είτε υπερεκτίμησε τις δυνατότητες του, θεωρώντας ότι με μια χαμηλών τόνων προεκλογική παρουσία θα τα κατάφερνε και θα έκανε το «κόλπο γκρόσο» είτε  αποδέχθηκε εγκαίρως και σιωπηρά το ότι θα έμενε εκτός δεύτερου γύρου, ρίχνοντας «λευκή πετσέτα».

Όμως, όποια κι αν είναι η ορθή ερμηνεία, το δίδυμο που θα διεκδικήσει στον… τελικό την Περιφέρεια έχει πλέον ξεκαθαρίσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την «στροφή» Σπηλιόπουλου ο οποίος  πλέον βάλλει όχι μόνο εναντίον του Απόστολου Κατσιφάρα, αλλά και εναντίον του Νεκτάριου Φαρμάκη, οι σχέσεις του με τη Νέα Δημοκρατία έχουν«παγώσει»καθώς η Πειραιώς φέρεται ενοχλημένη, με αποτέλεσμα να καταγράφει με προσοχή και τις κινήσεις των στελεχών της στην περιφέρεια, που λοξοκοιτάζουν προς το ψηφοδέλτιο Σπηλιόπουλου.

 

Share the Post