Πάτρα: Ο Δ. Μπελιάς υποψήφιος δήμαρχος για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

mpelias-1-384×420

Την περασμένη Κυριακή 10/2/2019 πραγματοποιήθηκε η ανοικτή σύσκεψη της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή», με ευρεία συμμετοχή μελών και φίλων της κίνησης. Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε η κάθοδος της Ανταρσίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου  με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Δημήτρη Μπελιά, ιδιωτικό υπάλληλο, τεχνολόγο πολιτικό μηχανικό, απόφοιτο του ΑΤΕΙ Πάτρας.

Ο Δημήτρης Μπελιάς είναι γεννημένος στην Πάτρα, είναι πολιτικοποιημένος από νεαρή ηλικία και στέλεχος της αριστεράς. Οι γονείς του δούλευαν στο δασαρχείο ενώ είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μπελιά και πατέρας δύο μικρών παιδιών.

Ο Δημήτρης Μπελιάς όπως και ο Άρης Καζάνης, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ Αχαΐας είναι και οι δύο  ιδρυτικά μέλη της κίνησης, «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή» από το 2014. Στόχος της παράταξης είναι στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές να κάνει την έκπληξη.

Στην εκτενή συζήτηση που έγινε την περασμένη Κυριακή αγωνιστές και αγωνίστριες που πρόσκεινται στην Ανταρσία, κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους και ανέδειξαν τα προβλήματα που δημιούργησαν στην πόλη οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων και οι δημοσιονομικές περικοπές των υπερπλεονασμάτων, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Συζητήθηκε ακόμα η σημασία  της αντίστασης που αναπτύχθηκε απέναντί στις πολιτικές αυτές και η αναγκαιότητα να δοθούν αντικαπιταλιστικές απαντήσεις, συλλογικά και ενωτικά από τον κόσμο του αγώνα.

Κατατέθηκαν και προτάσεις για καμπάνιες και πρωτοβουλίες που χρειάζεται να στηρίξει  η κίνηση μέσα στο επόμενο διάστημα. Πρωτοβουλίες όπως της “Κίνησης για  απεργιακή στις 8 Μάρτη”, την παγκόσμια ημέρα των γυναικών, ενάντια στο σεξισμό και τις διακρίσεις, την διεθνή αντιφασιστική και αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, την στήριξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ακόμη, αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει άμεσα προεκλογικό υλικό, που να ενημερώνει για τις θέσεις της κίνησης.

Όπως προείπαμε, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την απόφαση δημιουργίας ενός ανοιχτού συντονιστικού για την οργάνωση της εκλογικής μάχης και επικύρωσε την κάθοδο της «Ανταρσία στην Πάτρα» στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με επικεφαλής ως υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων τον Δημήτρη Μπελιά.

Στόχος είναι, το δυνάμωμα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και στην Πάτρα, στις δημοτικές εκλογές του Μάη, που θα δώσει ώθηση στον κόσμο που αγωνίζεται στην πόλη, θα δυναμώσει την σύγκρουση με την δεξιά και την ακροδεξιά, θα ενισχύσει την αριστερή εργατική αντιπολίτευση και θα φέρει την φωνή των κινημάτων μέσα στο νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει από τις εκλογές.

Share the Post