Ο Πέτρος Ψωμάς και αντιπροσωπεία του “σπιράλ” στο 7ο Smart Cities Conference

spiral_smart_cities1

Τις εργασίες του 7ου Smart Cities Conference, στην Αθήνα παρακολούθησε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του “σπιράλ” Πέτρος Ψωμάς, συνοδευόμενος από αντιπροσωπία του συνδυασμού.  

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, με προσκεκλημένους-ομιλητές εκπροσώπους του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που έχουν ήδη επιδείξει πρωτοποριακές και καινοτόμες πρακτικές στον τομέα της βελτίωσης της ζωής στις πόλεις τους, αποτέλεσε μια ουσιαστική ευκαιρία επαφής με τεχνολογικούς φορείς, εξειδικευμένους επιστήμονες και επιχειρήσεις, μέσα από την οποία προέκυψαν γνώσεις και εμπειρίες σχετικά με το πώς μπορεί η Πάτρα να γίνει μια βιώσιμη και ανθεκτική πόλη.

Το ζητούμενο “Έξυπνη πόλη” είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του πολιτικού σχεδιασμού του “σπιράλ” για την Πάτρα. Θέματα όπως “έξυπνη” διακυβέρνηση, ευφυή συστήματα διαχείρισης ενέργειας και νερού, βιώσιμες και ευφυείς αστικές μεταφορές, digital transformation ήταν ορισμένα από τα πολύ ενδιαφέροντα που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν εύκολοι τρόποι και εφαρμόσιμες λύσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμμετοχή του “σπιράλ” στο συνέδριο, καθώς μέσα από τις ομιλίες και τις παρουσιάσεις που παρακολούθησε και τις συζητήσεις που έκανε με εκπροσώπους άλλων δήμων, προέκυψε ότι με απλές κινήσεις μπορεί να βρεθεί χρηματοδότηση και να δρομολογηθούν καινοτόμες πρακτικές και προγράμματα επίλυσης προβλημάτων και διευκόλυνσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο Πέτρο Ψωμά συνόδευε αντιπροσωπεία του “σπιράλ”, αποτελούμενη από τα στελέχη του συνδυασμού Ελένη Γιώτη, Θάνο Δούρο και Αλέξανδρο Ηλιόπουλο.

Share the Post