ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Στο πρόγραμμά μας η λειτουργία δημοτικών λουτρών, πλυντηρίων ρούχων και πολυχώρου για όσους έχουν ανάγκη

TZANAKOS-620×371

Σαν Δημοτική παράταξη, δίχως βέβαια να είμαστε οι μόνοι, θεωρούμε πως  κανείς δημότης δεν πρέπει να είναι ή να αισθάνεται στο περιθώριο. Ο Δήμος οφείλει να δημιουργεί σύγχρονες και ευέλικτες κοινωνικές δομές για να καλύπτονται βασικές ανάγκες συμπολιτών μας, οι οποίες προέκυψαν από την οικονομική κρίση.

Πολλές εξ αυτών δυστυχώς αφορούν στα αυτονόητα της καθημερινότητας, που για την πλειοψηφία των πολιτών δεν αποτελούν ζητούμενο όπως αντιθέτως συμβαίνει με οικονομικά ασθενέστερους δημότες. Μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, δεν μπορεί να παραβλέπει το έλλειμμα στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών, όπως είναι η καθαριότητα.

Για τον λόγο αυτό μία από τις προτάσεις μας είναι η εκ νέου λειτουργία Δημοτικών λουτρών, σε συνάρτηση με πλυντήρια ρούχων, για όσους η κρίση δεν τουςεπιτρέπεινα έχουν πρόσβαση στα απολύτως αυτονόητα,  όπως ένα ζεστό μπάνιο ή ένα καθαρό ρούχο.

Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαίο έναν πολυχώρο ζεστασιάς και ανθρωπιάς στον οποίο κυρίως κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι εθελοντές, θα επικοινωνούν με αδύναμους οικονομικά συνδημότες, ώστε έμπρακτα να αποκλειστεί η αίσθηση του απομονωτισμού και του περιθωρίου.

Όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές έχουν σκύψει πάνω στο πρόβλημα, η καθεμία ανάλογα με την εποχή και τις επιπτώσεις τις κρίσης. Όλες έχουν τη δική τους συνεισφορά στην ανάπτυξη δικτύων ανθρωπιάς και βοήθειας στο συνάνθρωπο. Πέρα λοιπόν από τη διατήρηση των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, οφείλουμε να δημιουργήσουμε και νέες επενδύοντας συγχρόνως και στον εθελοντισμό και αναδεικνύοντας το μεγαλείο ψυχής και ευαισθησίας που ο λαός αυτής της πόλης διαθέτει.

Ελπίζοντας πάντα πως η χώρα και η πόλη θα επανέλθει στην κανονικότητα μέσα από την ανάπτυξη και την δημιουργία θέσεων εργασίας και παρόμοιες δομές θα είναι αχρείαστες.

Στόχος και υποχρέωση είναι να προσπαθήσουμε ώστε κανείς συμπολίτης να μην είναι στο περιθώριο!».

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post