ΝΙΚΟΣ ΤΖΑΝΑΚΟΣ: Αυτή την Πάτρα θέλουμε εμείς: ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, ΔΥΝΑΤΗ και ΠΕΡΗΦΑΝΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Οι διαδοχικές συναντήσεις που είχαμε, τις προηγούμενες ημέρες, εγώ ως Έλληνας Αντιπρόσωπος και εκλεγμένο Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Παιδικού Αθλητισμού (I.C.G.) και τα υπόλοιπα Μέλη του Προεδρείου, με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο και άλλους σημαντικούς παράγοντες, αφορούσαν έναν και μόνο στόχο: Την επίτευξη συμφωνιών και την σύμπλευση για κοινές δράσεις γύρω από τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, με κομβικό σημείο αναφοράς και την δική μας πόλη, την Πάτρα!

Διότι … έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την πόλη μας! Μια Πάτρα – κόμβο, σε κάθε τομέα. Για το αθλητικό ιδεώδες, για την ελληνική ιστορία, για τον πλούσιο πολιτισμό μας. Την οραματίζομαι ως μια πόλη που θα αποτελεί εθνικό σημείο αναφοράς συνδέοντας κάθε τι σημαντικό περιφερειακά (Αρχαία Ολυμπία, Μεσολόγγι κ.α.) και στο πρόσωπό της θα αναδεικνύονται Ελληνικά κομμάτια που μόνο … “λάμψη” και “φως” προσδίδουν!

 

Συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας

Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η ιδιαίτερα θερμή συζήτηση που είχα εγώ και οι συνάδελφοί μου από την I.C.G. με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο περιθώριο των εκδηλώσεων Εξόδου στο Μεσολόγγι. Ο οποίος, όχι μόνο γνώριζε για τις δράσεις μας και τις προσπάθειές μας διεθνώς, ώστε ο Παιδικός Αθλητισμός να διαδοθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αλλά επί ημερών του ως Υπουργός Εσωτερικών είχε συνδράμει τα μέγιστα σε αυτή την προσπάθεια διοργανώνοντας στην Αθήνα Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες.

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου

Ανάλογο πνεύμα επικράτησε και στη συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου κ. Νίκο Καραπάνο. Με τον οποίο προσωπικά είχα την ευκαιρία να μοιραστώ τις αγωνίες για την Πάτρα και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής μας. Παραδίδοντάς του το βιβλίο μου για τον Νικολάι Ράικο, τον πρώτο Φρούραρχο Πατρών μετά την απελευθέρωση της πατρίδας μας, άδραξα την ευκαιρία να θέσω την ατζέντα των δράσεων που από κοινού οι δύο πόλεις θα μπορούσαν να αναλάβουν, ώστε αξιοποιώντας την ίδια τους την ιστορία να μπουν στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος.

 

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας της I.C.G. με την Δ.Ο.Α.

Όλες αυτές οι συναντήσεις και επαφές επισφραγίστηκαν, ως αποτέλεσμα πολύχρονης προσωπικής μου προσπάθειας, με την ιστορική υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της I.C.G. και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας (Δ.Ο.Α.) στην Αθήνα, από τον Πρόεδρό της κ. Ισίδωρο Κούβελο. Πρόκειται για μια συνεργασία που ανοίγει τον δρόμο ώστε η Ελλάδα, το Ελληνικό Αρχαίο Πνεύμα και το Αθλητικό Ιδεώδες να αποτελέσουν μόνιμο σήμα κατατεθέν στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες. Ώστε η περιοχή μας, από την Αρχαία Ολυμπία μέχρι και την πόλη μας, την Πάτρα, να είναι η κοιτίδα των Αγώνων σε όποιο σημείο της γης πραγματοποιούνται κάθε φορά.

 

Αυτή την Πάτρα θέλουμε εμείς, στην παράταξη “Πάτρα: Η δική μας πόλη”.

Μια Πάτρα ΕΞΩΣΤΡΕΦΗ, ΔΥΝΑΤΗ και ΠΕΡΗΦΑΝΗ. Μια πόλη ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ.

Αυτή την πόλη θέλουμε να φτιάξουμε.

ΞΕΡΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να το κάνουμε».

 

 

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Share the Post