Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά o Αλέξανδρος Ηλιόπουλος: «Για να ανταποκριθεί η Πάτρα στις ανάγκες των καιρών πρέπει να αλλάξει ταχύτητα»

spiral_psomas_iliopoulos

«Το “σπιράλ” αντιπροσωπεύει την εποχή που διαδέχεται τη Μεταπολίτευση. Αυτή η εποχή είναι η εποχή της έκρηξης των επιστημών σε όλα τα επίπεδα: από την τεχνολογία και την εκπαίδευση, μέχρι τις μεταφορές, τον τουρισμό, την οικονομία κ.λπ. Η νέα αυτή περίοδος απαιτεί αναπροσαρμογή διαδικασιών, εξωστρέφεια, καινοτομία, φαντασία και έξυπνες λύσεις. Για να μπορέσει η Πάτρα να προχωρήσει μπροστά, θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από μια ομάδα ανθρώπων που χαρακτηρίζεται από αυτές τις ιδιότητες.  Ο Πέτρος Ψωμάς έχει το κατάλληλο προφίλ να εμπνεύσει, να συγκεντρώσει και να ηγηθεί μιας τέτοιας ομάδας. Αυτό το μαρτυρά η προσωπικότητα, ο χαρακτήρας, το βιογραφικό, οι ιδέες, η νοοτροπία και οι κοινωνικοί κύκλοι του» δηλώνει ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος, που ασχολείται με Web Design and Web Marketing, με αφορμή τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Και προσθέτει: «Συντάσσομαι στην προσπάθεια του “σπιράλ”, με στόχο να βοηθήσω ώστε η Πάτρα να ανταποκριθεί στις ανάγκες των καιρών, να “αλλάξει ταχύτητα” και να πετύχει με μικρό κόστος τις μεγάλες αλλαγές».

Ο Αλέξανδρος Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων (με εξειδίκευση στο Marketing) στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. To 2005 συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Saint Thomas University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ με εξειδίκευση στο Sports Management. Το 2007, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη,  σπουδάζοντας Web and Graphic Design. Είναι άνθρωπος της Τεχνολογίας, του Management και του Αθλητισμού. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με το Web Design και το Web Marketing. Στο παρελθόν διοργάνωσε με επιτυχία μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την δικτύωση επαγγελματιών από τον χώρο των Startup εταιριών. Ασχολείται συστηματικά με τον Αθλητισμό, από μικρό παιδί. Τα τελευταία χρόνια είναι αρχηγός ομάδας μπάσκετ σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και διοργανωτής πεζοπορικών εκδρομών. Ασχολείται επίσης με τις πολεμικές τέχνες και υπήρξε αθλητής της Ξιφασκίας για 10 έτη, με διακρίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για δύο σεζόν εργάστηκε ως επαγγελματίας Ναυαγοσώστης έχοντας 3 διασώσεις στο ενεργητικό του. Το 2011 τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την προσφορά του στους Special Olympics της Αθήνας, ως βοηθός αποστολής της ομάδας της Κολομβίας. Είναι γιος της Ανδρομάχης και του Παναγιώτη Ηλιόπουλου (πρώην προέδρου της Ολυμπιάδας Πατρών).

Share the Post