Με το “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά ο Ευάγγελος Λυμπερόπουλος «για να ξαναπάρει η Πάτρα τη θέση που της αξίζει»

spiral_psomas_lymperopoulos

«Ο μόνος τρόπος αντίδρασης στην εγκατάλειψη είναι να ενεργοποιηθούμε, ο καθένας με δική του πρωτοβουλία και συλλογικά, όλοι μαζί, με στόχο να αλλάξουμε την πορεία αυτής της πόλης και να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας έναν μοντέρνο αστικό χώρο με ποιοτικές συνθήκες διαβίωσης, και στους απανταχού, έναν ελκυστικό προορισμό αντάξιο της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Πάτρας μας» εκτιμά, ο Ευάγγελος Λυμπερόπουλος, στέλεχος Ιδιωτικής Εταιρείας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

«Μολονότι από νεαρή ηλικία ένιωθα ανήσυχος για τα κοινά, αποφάσισα πλέον να εμπλακώ ενεργά σε αυτά, μέσω της συμμετοχής μου στο “σπιράλ”. Ο Πέτρος Ψωμάς είναι παλιός γνώριμος, φίλος και συνεργάτης. Μέσα από τη συναναστροφή μας γνώρισα έναν άνθρωπο με υψηλή ευφυία, εργατικότητα και πρωτοποριακές ιδέες, τίμιο και χαμογελαστό, χωρίς μιζέρια και αρνητικότητα. Στις συζητήσεις που κατά καιρούς είχαμε, διαπίστωσα ότι υπήρχε κοινός παρονομαστής στις απόψεις μας για τα δημοτικά πράγματα και αυτός δεν ήταν άλλος από την αγάπη για την πόλη μας και τη δυσαρέσκεια για την εγκατάλειψή της από όλες τις διοικήσεις των τελευταίων 30, τουλάχιστον, χρόνων. Έτσι, όταν ήρθαμε σε επαφή για να συμπορευτούμε στις φετινές δημοτικές εκλογές, δεν μπορούσα παρά να αποδεχθώ την πρόταση που μου έκανε» εξηγεί, με αφορμή την υποψηφιότητά του και προσθέτει:

«Βλέπω τις άλλες πόλεις, ελληνικές και ξένες, να αναπτύσσονται και να αλλάζουν, συνήθως προς το καλύτερο και την Πάτρα μας να βαλτώνει μαζί με τα προβλήματά της που όλοι έχουμε σχεδόν κουραστεί να αναφέρουμε. Ο κόσμος εξελίσσεται, η τεχνολογία έχει αλλάξει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, εκπαιδευόμαστε και εργαζόμαστε. Η πόλη μας δείχνει να γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα και στον υπόλοιπο κόσμο, σε μια κρίση εσωστρέφειας. Αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Η πόλη αυτή, που άνθισε πριν από 150 χρόνια λόγω της εξωστρέφειάς της, πρέπει να έρθει πάλι σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο, να μάθει από τις αποτυχίες και τις επιτυχίες των άλλων πόλεων και να αξιοποιήσει όλα τα όπλα της, που διαθέτει σε αφθονία, για να ξαναπάρει τη θέση που της αξίζει στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο».

Ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος του Χριστόφορου, μεγάλωσε στην Πάτρα, αν και γεννημένος στη μακρινή Αυστραλία πριν από 51 χρόνια. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με το εμπόριο λόγω της οικογενειακής επιχείρησης και, ενώ πέτυχε την εισαγωγή του στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών, απασχολήθηκε από νωρίς σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες του χώρου των τροφίμων και της τεχνολογίας, σε θέσεις εμπορικού στελέχους. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών και έχει ολοκληρώσει και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων της Ε.Ε.Δ.Ε.. Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Μαρία Σουλβατζή και έχει 2 κόρες, την Έλλη, 18 ετών, φοιτήτρια στη σχολή Νοσηλευτικής του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας, και τη Μυρτώ, 16 ετών, που είναι μαθήτρια 2ας Λυκείου. Σήμερα εργάζεται ως διοικητικό στέλεχος σε τοπική εταιρεία παραγωγής και διακίνησης προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας με αξιόλογη δυναμική και παρουσία στο σύνολο του ελληνικού λιανεμπορίου και χονδρεμπορίου τροφίμων και με διαρκώς αυξανόμενη δυναμική στο εξαγωγικό εμπόριο.

Share the Post