Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της Βασιλικής Ψυχράμη για τις γυναίκες

1

Τρανή απόδειξη ότι οι γυναίκες είναι συνειδητοποιημένες, έχουν ανησυχίες, προβληματισμούς, δυναμική και υλοποιήσιμες προτάσεις για τον Δήμο Αιγιαλείας και την κοινωνία, αποτέλεσε η καθ’ όλα επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε γι’ αυτές το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου, η υποψήφια Δήμαρχος Αιγιαλείας Βασιλική Ψυχράμη. Το εκλογικό κέντρο της δημοτικής παράταξης «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ» γέμισε ασφυκτικά από γυναίκες κάθε ηλικίας που, εν μέσω όμορφου κλίματος, άκουσαν με προσοχή την υποψήφια Δήμαρχο, ανέφεραν τις προσδοκίες τους από τη νέα Δημοτική Αρχή και μοιράστηκαν όμορφες στιγμές!

Στην ομιλία της, η Βασιλική Ψυχράμη αναφέρθηκε στα προβλήματα της σύγχρονης γυναίκας, κάνοντας γνωστές τις δομές που διαθέτει ο δήμος, μέσω των οποίων μπορούν να βοηθηθούν, οι οποίες είναι το Αυτοτελές τμήμα κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού που παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη από έμπειρο επιστημονικό προσωπικό και το Κέντρο Κοινότητας ως πόλος συντονισμού, πληροφόρησης, ενημέρωσης προγραμμάτων που δημιουργούν φορείς και γυναικείες οργανώσεις. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως στόχος της είναι να γίνει μόνιμη υπηρεσία του Δήμου. Μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μία γυναίκα στην Αιγιάλεια, με αναφορά στον φαύλο κύκλο της βίας, την ανεργία, τα βάρη της καθημερινότητας, την ανεπάρκεια παιδικών σταθμών, αλλά και τα στερεότυπα που καταπιέζουν.

Η κ. Ψυχράμη ανέφερε τους στόχους της «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» για την γυναίκα, που είναι: 1ον) Δημιουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης για τη Γυναίκα και την Οικογένεια, με ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό που θα εστιάσει ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και τις εξαρτήσεις σε συνεργασία με το κέντρο πρόληψης. Εστιάζουμε στην ψυχολογική στήριξη οικογενειών που φροντίζουν ΑΜΕΑ. 2ον) Προγράμματα προληπτικής ιατρικής για τη γυναίκα με μέριμνα του Δήμου και σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς. Εστιάζουμε στην ενημέρωση για την πρόληψη. 3ον) Στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Κάθε νέα επιχείρηση που δημιουργεί μια γυναίκα δεν θα πληρώνει τέλη για τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της και για το δεύτερο χρόνο θα έχει έκπτωση 50%. 4ον) Δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για να στηρίξουμε την εργαζόμενη μητέρα. 5ον) Σχολή Γονέων σε συνεργασία με  επιστημονικούς φορείς με επιμορφωτικά προγράμματα και ενημερωτικές εκδηλώσεις. 6ον) Βελτίωση προνοιακών και κοινωνικών δομών για βοήθεια στην άνεργη, ανασφάλιστη, πολύτεκνη, μητέρα μονογονεικής οικογένειας, στη γυναίκα- θύμα βίαιων πράξεων, 7ον) Ενισχύουμε το πρόγραμμα «άθληση για όλους».

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με πολλές από τις παριστάμενες να παίρνουν το λόγο και να μιλούν για την αναγκαιότητα μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική σκηνή και την τοπική αυτοδιοίκηση, κρίνοντας πως είναι καιρός πλέον να αναλάβει μια γυναίκα το δήμο Αιγιαλείας, ακριβώς γιατί οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες αφού έχουν και ίδιες δυνατότητες. Αναφορά έγινε στον εθελοντισμό, στις υποδομές του δήμου όπως π.χ. τις παιδικές χαρές, δημιουργία εστίας φιλίας κ.ά.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν οι υποψήφιες του συνδυασμού, μιλώντας για το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσουν οι γυναίκες στην διακυβέρνηση του δήμου Αιγιαλείας, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο της Βασιλικής Ψυχράμη, ως την καταλληλότερη Δήμαρχο Αιγιαλείας. «Χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και ευθύνης. Με πίστη, αισιοδοξία, χαμόγελο. Με τις γυναίκες μπροστά», ήταν τα λόγια με τα οποία η υποψήφια Δήμαρχος έκλεισε τον κύκλο των τοποθετήσεων.

Τέλος, οι γυναίκες αντάλλαξαν απόψεις, διασκέδασαν υπό τους ήχους καλής μουσικής από τον καλλιτέχνη Βασίλη Σκανδάμη, ενώ κάποιες από αυτές τραγούδησαν, αποδεικνύοντας πως οι γυναίκες ξέρουν πώς να αντεπεξέλθουν σε κάθε περίσταση και να κάνουν το αδύνατο… δυνατό!

Share the Post