Κάλεσμα του Ολιβιέ Φορ για κοινή κάθοδο των κομμάτων της Αριστεράς στις ευρωεκλογές

download-1

Τη θέλησή του να πείσει τα τοπικά στελέχη του εξασθενημένου πλέον Σοσιαλιστικού κόμματος, να δώσουν μάχη για την ενότητα της Αριστεράς πριν από τις ευρωεκλογές, επανέλαβε χθες ο γενικός γραμματέας Ολιβιέ Φορ (Olivier Faure) σε συγκέντρωση 500 περίπου τομεαρχών. «Σας προτείνω κάτι πολύ απλό», δήλωσε, «να επιχειρήσουμε μέχρι τέλους την ένωση» και αυτό με μια στροφή, όλο και πιο αριστερά, «βάζοντας τον άνθρωπο στο επίκεντρο», υπογράμμισε.

Τέσσερις  μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, τα κόμματα με λίστες υποψηφίων έχουν αρχίσει να παίρνουν θέση στη γραμμή εκκίνησης. Από την πλευρά της αριστεράς όμως επικρατεί πανικός και «συνωστισμός»: τουλάχιστον 5 λίστες υποψηφίων φιλοδοξούν να διεκδικήσουν ψήφους στις ευρωεκλογές με την καθεμιά τους να κινείται κάτω του 5% σύμφωνα με τις σφυγμομετρήσεις.

Άτομο χαμηλών τόνων έως τώρα ο Ολιβιέ Φορ συνειδητοποίησε τον μεγάλο κίνδυνο ενός επιπλέον  κατακερματισμού της Αριστεράς, ενώπιον των δύο μεγάλων πόλων που συνιστούν η λίστα της Μαρίν Λεπέν με προγνωστικά της τάξης του 24%, και αυτής του κόμματος του Μακρόν με 18%.

Την ίδια ώρα ένα νέο αριστερό κίνημα προσωπικοτήτων, το «Place Republique» με επικεφαλής τον φιλόσοφο Ραφαέλ Γκλυξμάν που ακριβώς στοχεύει στην ενοποίηση της Αριστεράς, ήρθε να ενισχύσει τις ελπίδες του Ολιβιέ Φορ.

Μέσα από τη συνεργασία τους θα προκύψει μια πλατφόρμα με 10 κοινές δράσεις, η οποία θα προταθεί εντός των ημερών στους επικεφαλής των άλλων αριστερών κομμάτων με στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας λίστας για τις ευρωεκλογές.

πηγή Deutsche Welle

/ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Share the Post