Κάλεσμα για συγκρότηση Αντικαπιταλιστικού Ψηφοδελτίου στο Δήμο της Πάτρας

aaa-9-620×350
Η ανακοίνωση της κίνησης “ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα” αναφέρει: Αν κάτι έχει φανεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη μας είναι η απουσία μιας συγκροτημένης αριστερής – ανατρεπτικής παρέμβασης σε δημοτικό επίπεδο είτε στα δημοτικά συμβούλια είτε κυρίαρχα στο κίνημα για τα τοπικά ζητήματα. Ωστόσο, μέσα σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ένα δυναμικό απο αγωνιστές και αγωνίστριες που αγωνιούν και και ενδιαφέρονται για μια τέτοια υπόθεση. Ένα δυναμικό το οποίο παλεύει καθημερινά για μια αριστερή ανατρεπτική πολιτική απάντηση στους χώρους που εργάζεται, φοιτά και ζει. Ένα δυναμικό που παλεύει κόντρα στην βάρβαρη επίθεση που δέχεται αυτή την στιγμή εργαζόμενος λαός και νεολαία από την πολιτική των κυβερνήσεων-ΕΕ, μίας πολιτικής που υλοποιείται μέσα και από το «τοπικό κράτος» των περιφερειών και των δήμων.
Κάλεσμα για συγκρότηση Αντικαπιταλιστικού Ψηφοδελτίου στο Δήμο της Πάτρας
Η κίνηση ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα έχει στόχο της να εκφράσει αυτό το δυναμικό σε δημοτικό επίπεδο δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης. Μέσα από την συγκρότηση ενός αγωνιστικού μετώπου «ρήξης και ανατροπής» σε επίπεδο δήμου να παλέψει για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου. Η πάλη ενάντια στα παραπάνω απαιτεί και προϋποθέτει στο σήμερα σύγκρουση και εναντίωση με όλο το αντιδραστικό πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης που έχει εδραιωθεί μέσα από τον «Καλλικράτη» και έρχεται να αντοδραστικοποιηθεί ακόμα περισσότερο μέσα από τον «Κλεισθένη». Για την ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα είναι ξεκάθαρο πως σε αυτό το πλαίσιο δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαχείριση και συνολικά μια άλλη πολιτική προς όφελος της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Τρανταχτό παράδειγμα αποτέλεσε η δημοτική αρχή Πελετίδη που παρά τις όποιες παραχωρήσεις έκανε δεν συγκρούστηκε ουσιαστικά με τις μνημονιακές δεσμεύσεις όπως οι κανόνες ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας, η ανταποδοτικότητα στην παροχή υπηρεσιών, η επιλεξιμότητα των ΕΣΠΑ, οι συμπράξεις με ιδιώτες κ.ο.κ.
Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Πάτρα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης σε όλο αυτό το δυναμικό το οποίο θέλει να παλέψει για μία άλλη οργάνωση των αγώνων σε δημοτικό επίπεδο. Σε όλους εκείνουε τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δεν πιστεύουν πως στα πλαίσια του υπάρχοντος συστήματος μια καλύτερη «αριστερή διαχείριση» μπορεί να δώσει λύση. Με όπλο μας το ανασυγκροτημένο ταξικό και λαικό εργατικό κίνημα στις γειτονιές και συνολικά στο δήμο να παλέψουμε κόντρα στην αντεργατική-αντιλαική επίθεση που δεχόμαστε, με συνεχή μάχη και διαπάλη εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου που θα έχει ως στόχο την ανάπτυξη αυτού του κινήματος. Για να ενισχυθεί το ρεύμα της αντικαπιταλιστικής-επαναστατικής αριστεράς, της πραγματικής ελπίδας για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και νικηφόρων αγώνων, για την αντικαπιταλιστική επαναστατική ανατροπή και προοπτική.

 

Παλεύουμε μαζί με με τους εργαζομενους και την νεολαία στο μαζικό κίνημα για:
-Ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής ΕΕ-ΔΝΤ-Κεφαλαίου στις περιφέρειες και στους δήμους και στη κοινωνία και κάθε κυβέρνησης που τα εφαρμόζει. Ανατροπή της σημερινής και κάθε άλλης αστικής κυβέρνησης. Για μία εργατική διέξοδος από την καπιταλιστική κρίση, από σοσιαλιστική-κομμουνιστική σκοπιά.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζομένους στη περιοχή και στο δήμο, απέναντι στην εφιαλτική ανεργία που πλήττει την Πάτρα με ίσα δικαιώματα σε Έλληνες και ξένους εργαζόμενους, συλλογικής συμβάσεις εργασίας. Με μείωση του χρόνου εργασίας και των ετών εργασίας , για να δουλέψουν οι άνεργοι για να πάρουμε πίσω τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε. Με αγώνα για τη μη εφαρμογή/κατάργηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, να απαιτήσουμε τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού εδώ και τώρα σε κοινωνικές υπηρεσίες δήμων-περιφέρειας, να μην γίνει καμία ανάθεση κοινωνικών υπηρεσιών σε ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ και εργολάβους.
– Κατάργηση του Κλεισθένη, πάλη ενάντια στο τοπικό κράτος, για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, για έναν άλλο τρόπο αυτοδιεύθυνσης της κοινωνίας με θεσμούς λαϊκής οργάνωσης – δημοκρατίας (λαϊκές συνελεύσεις, επιτροπές αγώνα κ.ά.), εργατικό-λαικό έλεγχο στα δημοτικά συμβούλια.
– Πάλη ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τον πόλεμο. Έξοδος από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Διάλυση του αντιδραστικού άξονα Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου-Κύπρου. Υπεράσπιση της ειρήνης, ενάντια στην πολεμική εκστρατεία του κεφαλαίου σε διεθνή και εσωτερική κλίμακα.
– Αγώνας ενάντια στο τοπικό αλλά και το μεγάλο κεφάλαιο, στην ανταποδοτικότητα – ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων και Περιφερειών. Όχι στην παραχώρηση των δημόσιων έργων σε ΣΔΙΤ για να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι.

Share the Post