Θάνος Δούρος: «Επέλεξα τον δρόμο της δράσης» στο κάλεσμα του Πέτρου Ψωμά

spiral_psomas_logo

«Προσθέτω και εγώ τον δικό μου κύκλο και τη δύναμή του στους κύκλους του “σπιράλ” με στόχο το άνοιγμά τους στην πόλη που αγαπάμε» τονίζει σε δήλωσή του ο Αθανάσιος (Θάνος) Δούρος του Ανδρέα, ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό “σπιράλ” του Πέτρου Ψωμά.

Και προσθέτει: «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ως νέος πατέρας, νιώθω πλέον την ευθύνη για τη δική μας και την επόμενη γενιά βαρύτερη στους ώμους μου. Επέλεξα τον δρόμο της δράσης ως αντίθετο της αδράνειας και της αντίδρασης στο κάλεσμα του Πέτρου Ψωμά, έξω από μηχανισμούς και κόμματα» .

Στις προτεραιότητές του η βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη που θα δημιουργήσει μια καλή ψυχολογία σε κάθε πολίτη. Το όραμά του είναι να γίνουν οι Πατρινοί ενεργοί και περήφανοι για τον τόπο τους. Επιθυμία του οι επισκέπτες να θέλουν να επιστρέψουν στην Πάτρα. Να δημιουργηθεί μια πόλη ανοιχτή, καθαρή -γιατί όμορφη είναι- οικονομικά αυτάρκης και έξυπνη.

Ο Θάνος Δούρος γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από το 2004 επέστρεψε στη γενέτειρά του, μετά από 10 έτη μακριά για εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς λόγους. Είναι παντρεμένος με την Ευγενία Ορφανού και έχει δύο παιδιά, τη Λίλα και τον Ανδρέα, τριών και ενός έτους αντίστοιχα. Επαγγελματικά ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια με τον ευρύτερο χώρο της εστίασης, ως εταίρος δύο καφετεριών στο κέντρο της πόλης. Πιο πριν ήταν ενταγμένος στον τομέα του εμπορίου, μέσω της αντιπροσώπευσης της Ιταλικής εταιρείας ανδρικής ένδυσης David Mayer για τρία χρόνια. Από το 2004, εργάστηκε για επτά έτη στην οικογενειακή επιχείρηση Dur, συμμετέχοντας παράλληλα στη λήψη αποφάσεων ως μέλος του ΔΣ της Δούρος Α.Ε. Ο τομέας ευθύνης του ήταν αυτός των προμηθειών, των πωλήσεων χονδρικής αλλά και της λιανικής μέσω της οργάνωσης της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής. Πριν την επιστροφή του στην πόλη που μεγάλωσε, δούλεψε για έναν χρόνο παράλληλα με τις σπουδές του στη Φλόριντα των ΗΠΑ και κατόπιν ολοκλήρωσε με έπαινο τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός του στρατού ξηράς. Είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών και του Πανεπιστημίου του Κεντ με πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και την πληροφορική. Το μεταπτυχιακό του ήταν στη διοίκηση επιχειρήσεων (Masters in Business Administration) από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα (University of South Florida) στην Τάμπα. Σήμερα είναι τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ανοικτού Πανεπιστημίου στη διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων. Διακρίνεται για την οργανωτικότητα, την ταχύτητα στη λήψη των αποφάσεων και την επιμονή και τη συνέπεια στην εκτέλεσή τους. Η επικοινωνιακή του ικανότητα καθώς και η συμμετοχή σε πλήθος ομάδων άλλες φορές με ρόλο συντονιστή και άλλες εκτελεστικό, τον δίδαξαν πίστη στις αξίες της συλλογικότητας και του σεβασμού στα μέλη της ομάδας.  Στον ελεύθερό του χρόνο αρέσκεται να παρακολουθεί και να ασκεί αθλητικές δραστηριότητες όπως το τένις, το τρέξιμο, το θαλάσσιο και αλπικό σκι και άλλα. Σαν ενεργό μέλος της κοινωνίας και του επαγγελματικού του κλάδου, είναι μέλος του ΣΚΕΑΝΑ. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του Πειραματικού Σχολείου Πατρών, ενώ έχει υπάρξει αντιπρόεδρος και πρόεδρος των Συλλόγων Ελλήνων Φοιτητών στο πανεπιστήμιο του Κεντ και του USF αντιστοίχως.

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post