Η πληθώρα των υποψηφίων για το δήμο της Πάτρας και η …αυτογνωσία

CACHE_650X650_1_405550

Μεγάλη υπόθεση για έναν άνθρωπο η αυτογνωσία. Πολλοί την αγνοούν, εξίσου πολλοί την επικαλούνται, λίγοι την κατέχουν. Εάν ρίξουμε μια ματιά στους ενδιαφερόμενους για τον δημαρχιακό θώκο, αντιλαμβανόμαστε ότι για τους περισσότερους η αυτογνωσία είναι μια άγνωστη έννοια.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι από τη στιγμή που δεν έχουν σοβαρά ερείσματα στην κοινωνία και κανενός είδους διοικητική εμπειρία θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τα ηνία ενός κορυφαίου οργανισμού όπως είναι ο Δήμος Πατρέων;  Αλήθεια, πώς έχουν την απαίτηση ή την προσδοκία να τον διοικήσουν όταν στη ζωή τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν έχουν κουμαντάρει ούτε περίπτερο; Χωρίς καμία υπερβολή, λόγω της εμπειρίας τους και της καθημερινής ώσμωσης τους με κάθε καρυδιάς καρύδι οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στο κέντρο της πόλης θα ήταν καταλληλότεροι για να καθίσουν στην καρέκλα του δημάρχου.

 

Κάποιοι δεν θα φτάσουν

ούτε στο Πρωτοδικείο

 

Προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί στις διατυπώσεις μας, γιατί αυτό επιβάλλουν τα ρεαλιστικά δεδομένα. Καταγράφουμε ασφαλώς την πρόθεση τους να είναι υποψήφιοι αλλά δεν θεωρούμε δεδομένη για όλους την υποψηφιότητα τους, γιατί εικάζουμε βάσιμα ότι κάποιοι δεν θα καταφέρουν να φτάσουν ούτε στο Πρωτοδικείο!

Απλώς, κάνουν τώρα τον σχετικό ντόρο για να είναι στη δημοσιότητα και όταν τα βρουν σκούρα είτε θα αποσυρθούν είτε θα κάνουν πίσω  διαπραγματευόμενοι παράλληλα την ένταξη τους σε άλλους συνδυασμούς.

Κρατήστε αυτήν την επισήμανση στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Θα τη θυμηθείτε όταν θα ακούσετε για απόσυρση ή αποσύρσεις.

 

Είναι πολλά τα λεφτά

και οι προϋποθέσεις          

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε (κυρίως δεν πρέπει να το ξεχνούν οι ενδιαφερόμενοι)  ότι η  ολοκλήρωση μιας υποψηφιότητας, υπό την έννοια ότι θα φτάσει  μέχρι την κάλπη, δεν είναι μια απλή και βατή υπόθεση. Απαιτεί την εκπλήρωση κάποιων προϋποθέσεων, οι οποίες δεν είναι και τόσο εύκολες.

Εστιάζοντας στις δύο κυριότερες, θα αναφέρουμε τη συγκρότηση ενός δυνατού ψηφοδελτίου από τη μια και την ύπαρξη ενός αξιοσημείωτου οικονομικού προϋπολογισμού από την άλλη, που εξασφαλίζουν τη διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα με αξιώσεις ή την πορεία του τουλάχιστον στα όρια της επάρκειας και της αξιοπρεπούς παρουσίας.

Το εκλογικό κέντρο, τα ψηφοδέλτια, τα φυλλάδια και η εν γένει προβολή ενός συνδυασμού, έπονται της στελέχωσης του ψηφοδελτίου του. Διότι πρώτα και πάνω απ’ όλα, ένας υποψήφιος δήμαρχος θα πρέπει να διασφαλίσει την αποδοχή δεκάδων πρόθυμων συμπολιτών να τον ακολουθήσουν εντασσόμενοι στη σχετική λίστα. Επίσης δύσκολο εγχείρημα, που μετατρέπεται σε μεγαλεπήβολο εάν επιδιώξει τη συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του ατόμων εγνωσμένου κύρους στην κοινωνία. Τα διαθέτουν όλοι αυτά; Ας αναλογιστούμε…

Του Αλχημιστή

Share the Post