Η κίνηση ανφέρ του Νεκτάριου Φαρμάκη που εκνεύρισε τον Κατσιφάρα -Ανακάλεσε στο συμβούλιο, επέμεινε στο δελτίου τύπου

farmakis_katsifaras-620×420

Με χτυπήματα κάτω από το τραπέζι ξεκίνησε η κόντρα των δύο μονομάχων στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου μέχρι πρότινος τα πράγματα έδειχναν να εξελίσσονται ομαλά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς ο μεν Απόστολος Κατσιφάρας επέμενε να κρατάει τους τόνους χαμηλά, δηλώνοντας ότι αυτό που προτάσσεται είναι η παραγωγή έργου, ο δε Νεκτάριος Φαρμάκης, ενέμενε στην χαλαρότητα και σίγουρα δεν έκανε δοκιμές για ρυθμούς… ροκ.

Μάλιστα ήταν αρκετοί αυτοί που έκαναν λόγο για χαρακτηριστικά χαλαρή στάση από την πλευρά του επικεφαλής της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό συμβούλιο, ενώ δεν έλειπαν και τα στελέχη του κόμματος που ανησυχούσαν για την χαλαρότητα του νεαρού επικεφαλής.

Τα όργανα ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μην αρχίσουν μήνα Φλεβάρη όταν η κάλπη διαφαίνεται στα βάθη του Μαϊου, ο Περιφερειάρχης πορεύεται προς αυτήν ισχυρός, το πολιτικό σκηνικό αγριεύει,  ο αντίπαλος δέχεται πιέσεις για ανέβασμα των αντιπολιτευτικών τόνων και ο χρόνος εμφανίζει σημάδια συρρίκνωσης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται σε επίπεδο άγχους.

Κάπως έτσι, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγένετο το χάος, με τον Νεκτάριο Φαρμάκη να κάνει επίθεση στον Περιφερειάρχη περί προεκλογικής φιέστας πληρωμένης από τα χρήματα των πολιτών της Περιφέρειας και τον Απόστολο Κατσιφάρα να σηκώνει το γάντι τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας μάλιστα πέραν της έντασης που προκάλεσε στο συμβούλιο, έστειλε και δελτίο Τύπου με το οποίο επέμενε στους ισχυρισμούς του,  παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είχε ανακαλέσει, για να επανέλθει η Περιφέρεια δίνοντας στη δημοσιότητα τα πρακτικά με την ανάκληση από την πλευρά Φαρμάκη και μια ολιγόλογη, πλην σαφή  δήλωση Κατσιφάρα. “Η πορεία μου είναι γνωστή. Δεν επιτρέπω και δεν θα επιτρέψω σε κανέναν «τη λάσπη στον ανεμιστήρα» είπε ο Περιφερειάρχης κάνοντας σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και φωτίζοντας με την δημοσιοποίηση των πρακτικών την διγλωσσία του αντιπάλου του.

Διότι όπως γίνεται σαφές από την ανάγνωση, ενώ ο κ. Φαρμάκης  είχε πάρει πίσω τις αιχμές στη διάρκεια του συμβουλίου, τονίζονας ότι «δεν υπαινίχθη διαφθορά, ούτε χρησιμοποίηση δημόσιου χρήματος, για άλλους σκοπούς», το δελτίο Τύπου που εξέδωσε  ξεκινούσε με τη φράση «άλλη μια προεκλογική φιέστα πληρωμένη βέβαια από χρήματα των πολιτών της Περιφέρειας». Φράση που δεν επιδέχεται και πολλών αναγνώσεων πέραν του προφανούς.

Στην Περιφέρεια τονίζουν ότι ένα έντιμο πολιτικό παιχνίδι δεν παίζεται με τέτοιους όρους.

 

Τα πρακτικά της «πύρινης» συνεδρίασης

Απόσπασμα από τα πρακτικά της Δημοσίας Ειδικής Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα: Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής έτους 2018, σύμφωνα με το άρθρο 185, του ν. 3852/2010.

  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Μέσα στα 30 εκατ. υπάρχουν αρκετές δαπάνες για αμοιβές συμβούλων, οργανώσεις εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων, φαντάζομαι, και ο προεκλογικός σας αγώνας. Μετακινήσεις προσωπικού της ΕΥΔΕ κτλ. Μπορούμε να πανηγυρίζουμε άμα θέλουμε, αλλά από κάποιο σημείο και μετά, ο απολογισμός τείνει να γίνει προεκλογική εκστρατεία.
  • Απόστολος Κατσιφάρας:Κύριε Φαρμάκη, δεν σας έχω σταματήσει ποτέ. Θέλω να πάρετε πίσω αυτό που είπατε ότι είναι πληρωμένος ο προεκλογικός μου αγώνας. Πάρτε το πίσω για να συνεχίσετε.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Ακούστε, για να γίνω κατανοητός…
  • Απόστολος Κατσιφάρας:Πάρτε το πίσω.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Θα μου επιτρέψετε να τοποθετηθώ.
  • Απόστολος Κατσιφάρας:Δεν έχει νόημα…
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Δεν έχει νόημα να τοποθετηθώ;
  • Απόστολος Κατσιφάρας:Θα τοποθετηθείτε βεβαίως, αλλά πάρτε το πίσω αυτό. Πάρτε πίσω αυτό.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Να σας εξηγήσω…
  • Απόστολος Κατσιφάρας:Μιλάω τόσο απλά…

Παρέμβαση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου

  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Κύριε Φαρμάκη μισό λεπτό. Κύριε Περιφερειάρχη συγγνώμη. Δεν ξέρω αν έχετε χρονομετρήσει πόσο μιλάτε;
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Προτίθεστε να με διακόψετε κύριε Πρόεδρε;
  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Όχι, θα σας δώσω όσο χρόνο θέλετε. Απλά έχετε υπερβεί τρεις φορές το χρόνο που δικαιούστε. Όμως δεν έκανα καμία αναφορά για να μην θεωρηθεί ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Σας ευχαριστώ για την ανοχή σας.
  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Παρακαλώ. Παρακαλώ. Θα σας δοθεί λοιπόν ο λόγος να συνεχίσετε. Καλό είναι, και αυτός είναι ο ρόλος του Προέδρου, να μην αφήνουμε αιχμές για κανέναν συνάδελφο και βεβαίως, στην προκειμένη περίπτωση για τον Περιφερειάρχη. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, καλό θα ήταν να ανακαλέσετε το συγκεκριμένο θέμα το οποίο αναφέρατε και να συνεχίσετε την τοποθέτησή σας.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Αν με αφήσετε να σας εξηγήσω… Θέλω να σας εξηγήσω με ποιον τρόπο…
  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Τι να εξηγήσετε; Αυτό που είπατε τώρα δεν εξηγείται. Εγώ σας το λέω φιλικά.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Φιλικά σας απαντάω, δεν έχω διάθεση να προσβάλω τον Περιφερειάρχη, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ.
  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Αναιρέστε αυτό που είπατε και συνεχίστε, παρακαλώ.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Δεν αναιρώ την ουσία. Αφήστε με να ολοκληρώσω. Την έκφραση; Ναι, ωραία. Αναιρώ.
  • Γιώργος Αγγελόπουλος:Αναιρείτε την έκφραση και συνεχίστε.
  • Νεκτάριος Φαρμάκης:Αναιρώ την έκφραση, η ουσία είναι η ίδια όμως κύριε Πρόεδρε και κύριε Περιφερειάρχη, ότι εργαλειοποείται μια θεσμοθετημένη διαδικασία για λόγους προεκλογικούς. Είναι προφανές. Αυτό λέω. Δεν είπα κάτι άλλο. Δεν υπαινίχθη διαφθορά, ούτε χρησιμοποίηση δημόσιου χρήματος για κάποιον άλλον λόγο. Προς Θεού. Θα το κατήγγειλα. Θα ήμουν ο πρώτος που θα το έκανα

“7μερες Ενημέρωση”

/ FEATURED POSTS, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Share the Post