Η Γεωργία Γιάχου με το Νίκο Τζανάκο

IMG_9110

Υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου του 2019, με την Παράταξη ‘Πάτρα η δική μας πόλη’ με επικεφαλής το Νίκο Τζανάκο, θα είναι η Γεωργία Γιάχου. Η Γεωργία Γιάχου γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά ζεί με τα τέσσερα παιδιά της στον Αγ. Βασίλειο και δραστηριοποιείται Επαγγελματικά, Πολιτιστικά και Καλλιτεχνικά στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας.

Γόνος Ιστορικής οικογένειας των Σελλών, του παππού Γιάχου Γεωργίου, Προέδρου της Κοινότητας των Σελλών για τον οποίο μαζί με άλλους 9, τελείται κάθε χρόνο μνημόσυνο-δέηση και κατάθεση στεφάνων εις μνήμην των πεσόντων του ολοκαυτώματος της 1/1/19944, από την επιδρομή των Γερμανικών στρατευμάτων κατοχής στα Σελλά.

Σπούδασε λογιστικά και εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα της.

Ερασιτέχνης ζωγράφος με πλούσια Αθλητική-Πολιτιστική-Κοινωνική και Καλλιτεχνική δράση.

Μέλος του Συλλόγου των βετεράνων Αθλητών Στίβου Πάτρας με Πανελλήνιες νίκες στα εκάστοτε πρωταθλήματα.

Επί σειρά ετών Ταμίας και Γεν. Γραμματέας του γνωστού και καταξιωμένου Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς» και ένα από τα μέλη του που συνέβαλε ενεργά στην διάσωση και ανάδειξη της οικίας ως Σπίτι Γραμμάτων «Κωστής Παλαμάς»

Επιμελήθηκε στο γνωστό δίγλωσσο βιβλίο-λεύκωμα του Συλλόγου με τίτλο «ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΥΜΝΟΣ-ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» τις Εικαστικές δημιουργίες των Πατρινών Καλλιτεχνών, οι οποίες απέδιδαν το ποιητικό έργο του Κωστή Παλαμά με ζωγραφικές παραστάσεις και συμμετέχει ενεργά στην Πανελλήνια και Διεθνή προσπάθεια που καταβάλει ο Σύλλογος, για την ανάδειξη από την UNESCO του Ολυμπιακού ύμνου ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά.

Πρόσφατα ανέλαβε υπεύθυνη της λειτουργίας του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου «Κωστής Παλαμάς», με έντονα επιμορφωτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα στο οποίο διδάσκουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες της Σχολής Καλών Τεχνών.

Στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε Ταμίας της Ένωσης Συμπολιτείας Δυτικής Ελλάδος στην οποία Ένωση συμπεριλαμβάνονται 30 περίπου Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Πολιτισμό, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και σε Επαγγελματικές δράσεις.

/ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Share the Post