Εκλογικό «σπριντ» για τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο! Ξεκίνησε περιοδείες, ανακοινώνει με εντατικούς ρυθμούς υποψηφίους και δηλώνει έτοιμος να κόψει το νήμα

ΦΩΤΟ-2-10-620×420

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος άργησε σχετικά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, παρά το γεγονός ότι τα δημοσιεύματα αναφέρονταν μετά βεβαιότητας στην επάνοδό του στην αυτοδιοίκηση α’ βαθμού, μήνες πριν. Ωστόσο είναι ο υποψήφιος που έχει αναπτύξει τις μεγαλύτερες ταχύτητες. Είναι ο πρώτος που επιχείρησε ανοικτή συγκέντρωση, ο πρώτος που ξεκίνησε οργανωμένες περιοδείες στην Πάτρα και αυτός που έχει ανακοινώσει τους περισσότερους μέχρι σήμερα υποψηφίους, τηρώντας απαρέγκλιτα το πολυσυλλεκτικό ύφος που είχε υποσχεθεί τόσο σε επίπεδο εκπροσώπησης από όλους τους πολιτικούς χώρους, όσο και σε επίπεδο εκπροσώπησης όλων των κοινωνικών ομάδων και των επαγγελματικών τάξεων.

Η σημερινή μας συζήτηση γίνεται με αφορμή τις περιοδείες του στο κέντρο και τις συνοικίες, οι οποίες, όπως λέει, θα συνεχιστούν καθόλη την προεκλογική περίοδο, μέχρι να φτάσει και στο τελευταίο σημείο του δήμου να ακούσει απόψεις και να συνδιαμορφώσει με τους πολίτες το σχέδιο εξόδου της Πάτρας από την εσωστρέφεια.

 

Ξεκινήσατε πρώτος εκ των υποψηφίων για τον δήμο της Πάτρας τις περιοδείες στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Ποιος είναι ο στόχος σας;

«Στην ζωή μου την πολιτική αλλά και στην καθημερινότητά του, έχω μάθει να μην είμαι κλεισμένος σε ένα γραφείο αλλά να μιλάω με τους συμπολίτες μου. Με όλους ανεξαιρέτως. Όλοι έχουν κάτι να πουν, κάτι να προσφέρουν, έχουν να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας πρότασης, όποιο θέμα και αν αυτή αφορά  και βέβαια να ολοκληρώνουν και τη δική σου θέση να συμβάλλουν στην εξέλιξής της, να σε προβληματίσουν, να  σε εξελίξουν σαν άνθρωπο και σαν προσωπικότητα μέσα από έναν διάλογο που γίνεται εντελώς ειλικρινώς και σε ανύποπτο χρόνο. Τώρα είναι η ευκαιρία, αυτός ο διάλογος να γίνει πιο οργανωμένος και σε ένα άλλο επίπεδο καθώς  πλέον αφορά και την υποψηφιότητα του συνδυασμού μας για την Πάτρα. Μιλάμε λοιπόν  με τους πολίτες και συζητάμε για θέματα που επικεντρώνονται στο γενικότερο πλαίσιο για το πως θέλουνε την Πάτρα την επόμενη μέρα, το τι λείπει από την  Πάτρα και βέβαια το ειδικό πλαίσιο που αφορά τη γειτονιά του καθενός και το πώς και πόσο  έχουν τα πράγματα τελματώσει, (γιατί αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τις έως τώρα επαφές μας) και το τι θέλουν να αλλάξει. Έχουμε πει από την αρχή πως δεν θα είμαστε κλεισμένοι στα γραφεία μας, δεν θα είμαστε η ελίτ, αλλά αυτοί που μιλάνε και θα μιλάνε με τον κόσμο καθημερινά, μιας και είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας, ερχόμαστε από αυτή και αναφερόμαστε σε αυτή. Αυτός ο  συνδυασμός είναι ένας αντικατοπτρισμός της κοινωνίας. Η  πολυσυλλεκτικότητά  του και τα πρόσωπα που τον καταρτίζουν αποδεικνύουν ότι είναι αληθινή και όχι προσχηματική η προσπάθειά μας να εκφραστούν γνήσια οι Πατρινοί και κανένας άλλος, Θέλουμε να ακούμε λοιπόν όλο τον κόσμο και γνωρίζουμε καλά  ότι  κανένας μηχανισμός δεν θα μας οδηγήσει στη νίκη, παρά μόνο η δύναμη της κοινωνίας όπως προκύπτει και τη βλέπουμε καθημερινά μέσα από την αγάπη που μας απευθύνει γιατί πραγματικά ο κόσμος  βλέπει ποιος  ενδιαφέρεται και ποιος θέλει να προχωρήσουν τα ζητήματά του».

 

Ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει από τις έως σήμερα επαφές σας; Μιλάω τόσο για την ανταπόκριση του κόσμου όσο και για τα προβλήματα που σας θέτουν, αυτά που τους απασχολούν.

«Η προσέγγιση όπως σας είπα γίνεται σε δύο επίπεδα. Η μια είναι να μάθει ο κόσμος ποιοι είμαστε όχι από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά από εμάς τους ίδιους. Είμαστε αυτοί που βλέπει μπροστά του, καθαρά πρόσωπα, τα οποία δεν έχουν να φοβηθούν κάτι όταν κοιτάνε τον άλλο στα μάτια και με ειλικρινή διάθεση Eπιδιώκουμε την ταύτιση του συνδυασμού μας, της παράταξής μας και του αυριανού δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου με τον πολίτη της Πάτρας. Αυτό λοιπόν που βγαίνει από τους πολίτες έως τώρα είναι μια αγωνία και μια απογοήτευση σε σχέση με το πως τους βλέπει έως τώρα η συγκεκριμένη δημοτική αρχή αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο που διέπει την πόλη μας. Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν περιποιεί τιμή. Είναι μια μίζερη πόλη η Πάτρα,  οι γειτονιές είναι εγκαταλελειμμένες, δεν υπάρχει ένα πλάνο για το πώς θα βγούμε από το τέλμα, πως θα γίνει η Πάτρα μια σύγχρονη εξωστρεφής πόλη. Είναι πλέον πεποίθηση των πολιτών ότι αν η κατάσταση παραμείνει έτσι και τα επόμενα χρόνια, θα παγιωθεί και θα οδηγήσει σε περαιτέρω οπισθοδρόμηση. Αυτό που χρειάζεται είναι μια μεγάλη αλλαγή. Αυτό βγαίνει ως συμπέρασμα από τις έως τώρα επαφές μας με τους πολίτες. Η κουβέντα που ακούμε είναι «επιτέλους αλλάξτε κάτι σε αυτή την πόλη. Και να την αλλάξετε σε συνεργασία και με άλλους. Μας το ζητάει αυτό ο κόσμος. Μας ζητάει τη συνεργασία και όχι τις συγκρούσεις, ώστε να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πόλη να την κάνουμε κατ΄ ουσίαν τρίτη πόλη της Ελλάδας και όχι τρίτη κατ΄ ευφημισμό πόλη της Ελλάδας».

 

Είστε ο πρώτος υποψήφιος που προχώρησε σε περιοδείες, ο πρώτος που τόλμησε ανοικτή συγκέντρωση και έχετε μέχρι στιγμής ανακοινώσει τους περισσότερους υποψηφίους… Αισθάνεστε ότι είστε ένα βήμα μπροστά;

«Όλα αυτά είναι κομμάτι της ίδιας αλυσίδας. Ξέρετε, εμείς στα επιτελεία μας, μπορούμε να κάνουμε σχέδια. Τα σχέδια όμως πολλές φορές δεν βρίσκουν ανταπόκριση στην κοινωνία. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και τιμητικό αυτό το οποίο έχεις σχεδιάσει όχι απλώς να βρίσκει ανταπόκριση στην κοινωνία αλλά και να βλέπεις και την κοινωνία να το κάνει δικό της και με τη συμμετοχή, με τη στάση της, να το εξελίσσει. Ο πολίτης της Πάτρας από την πρώτη στιγμή χωρίς καν να έχουμε παρουσιάσει το σχέδιό μας, ήρθε να μας ακούσει ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες μας σε σχέση με τη συμμετοχή του  που υπήρξε πέρα από εντυπωσιακή. Η συγκέντρωση που έγινε στο παλαιό πτωχοκομείο και η οποία ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει από υποψήφιο ως τώρα, ήταν  ιδιαίτερα ενθαρρυντική σε σχέση με το πως θα βλέπαμε την επόμενη μέρα. Πραγματικά έχουμε προχωρήσει πάρα πολύ περισσότερο στην ανακοίνωση υποψηφιοτήτων και αξιόλογων υποψηφιοτήτων, όχι μέσα από μια διαδικασία ποσοτική αλλά κυρίως ποιοτική που αντικατοπτρίζει όλη την κοινωνία της Πάτρας. Αυτή είναι η έννοια της πολυσυλλεκτικότητας. Και βέβαια  έχουμε προχωρήσει ακόμη  περισσότερο στην κατάρτιση του προγράμματός, το οποίο συμπληρώνουμε και βελτιώνουμε μέσα από το διάλογο που έχουμε με την κοινωνία. Για αυτό και ξεκινήσαμε τις περιοδείες πραγματικά πρώτοι και οργανωμένα. Η κοινωνία βλέπουμε καθημερινά και ότι μας αγκαλιάζει αλλά και εμείς οι ίδιοι γινόμαστε ακόμη πιο σοφοί. Αυτό το οποίο προσθέτουμε στο παζλ του προγράμματός μας όταν ακούμε τους Πατρινούς, είναι πολύ σπουδαίο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τελευταία ώρα γιατί η Πάτρα χρειάζεται συνολικά μια ισόρροπη ανάπτυξη και μια ισότιμη αντιμετώπιση. Ένας είναι  πλέον ο δήμος. Το κέντρο και τους  παλιούς δήμους που συνενώθηκαν με την Πάτρα χρειάζεται να τους βλέπεις με το ίδιο ακριβούς μάτι. Εμείς θα μιλήσουμε με όλους τους πολίτες τις Πάτρας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τον ίδιο τρόπο θα μεριμνήσουμε για αυτούς».

 

Έχουν ήδη αρχίσει οι συνήθεις διαρροές περί δημοσκοπήσεων για τον δήμο της Πάτρας, κάποιες εκ των οποίων φέρεται να σας δίνουν προνομιακή θέση…

«Οι δημοσκοπήσεις διέπονται από συγκεκριμένους κανόνες και βέβαια αντικατοπτρίζουν την εικόνα της στιγμής. Είμαι σε θέση να ξέρω ότι θα μηνύματα είναι πάρα, μα πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Αλλά η καλύτερη δημοσκόπηση πιστέψτε με, είναι η κοινωνία την οποία βλέπουμε να ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό σε αυτό το οποίο τους προτείνουμε και μας δίνει το έναυσμα να κάνουμε πιο πολλά βήματα μπροστά. Οι εκλογές πριν έναν μήνα άρχισαν για εμάς και ήδη έχουμε κατορθώσει να βλέπουμε το μέλλον με διαφορετικό τρόπο. Αλλάζουν οι σχεδιασμοί μας προς  το καλύτερο. Πάντα κοιτάμε ψηλά και πάντα κοιτάμε την πρωτιά».

 

Ωστόσο σε σχέση με άλλους υποψήφιους, διατηρείτε χαμηλά τους τόνους σε σχέση με την κριτική που ασκείτε στη δημοτική αρχή.

«Αυτό που έχουμε πει από την αρχή είναι ότι δεν έχουμε ανάγκη να κατακεραυνώσουμε κανέναν για να ορθοποδήσουμε και να φανούμε εμείς. Αυτό που λέμε από την αρχή είναι ότι η αξία της δικής μας παράταξης και αυτού που λέμε για την Πάτρα θα δώσει και την πλειοψηφία, γιατί πολύ απλά ο πολίτης ζει την καθημερινότητά του σε συνθήκες μίζερες και δεν χρειάζεται να υπερτονίζεις κάτι που ήδη γνωρίζει καλά γιατί πολύ απλά το ζει. Όταν λέμε στο φυλλάδιό μας ”σκέψου πώς ζεις και σκέψου τι είναι αυτό που έχεις δίπλα σου”, δεν τον καθοδηγούμε. Του ζητάμε απλά να σκεφτεί. Και όταν αυτός σκεφτεί, αντιλαμβάνεται ότι όλο αυτό που ζει δεν είναι αυτό που θα ήθελε για την πόλη και βλέπει τι προοπτική ανοίγεται μπροστά του επιλέγοντας έναν συνδυασμό που έχοντας θετική κατεύθυνση και μόνο, θα αντιμετωπίσει τον ψηφοφόρο δίνοντάς του τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να επιλέξει με καθαρό μυαλό, κοιτάζοντας την προοπτική και όχι αυτό που αφήνει πίσω του.  Δεν είμαστε αυτοί που θα χτυπήσουμε κάτω από τη μέση, που θα ζητήσουμε ψήφο αντίδρασης σε αυτή τη δημοτική αρχή. Εμείς είμαστε αυτοί που θα δώσουμε προοπτική στην κοινωνία που θέλουμε την Πάτρα πρωτεύουσα της νοτίου Ελλάδας, άρα Πρωτεύουσα Ξανά.

 

Γιώτα Κοντογεωργοπούλου

(Εφημερίδα 7 Μέρες Ενημέρωση)

Share the Post