Δυτ. Αχαϊα: Ο δήμαρχος δεν επέτρεψε στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να καταθέσει στεφάνι

26-30

Οργισμένη ανακοίνωση από την ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Δυτ. Αχαϊας, δια του Προέδρου της Σπύρου Σταυρογιαννόπουλου, για την απαγόρευση του δημάρχου Δυτικής Αχαϊας, Χρ. Νικολάου, να επιτρέψει την κατάθεση στεφανιού στον εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείο στην Κάτω Αχαϊα:

«»Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν.”  Έτσι ξεκινά η ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σήμερα 45 χρόνια μετά αυτές οι δυο γραμμές μοιάζουν σαν να γράφτηκαν για το  δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας . Η Νέα Δημοκρατία στις εθνικές επετείους εκπροσωπείται στις έδρες των Δήμων από τους προέδρους των αντίστοιχων ΔΗΜΤΟ οι οποίοι συμμετέχουν  και στην κατάθεση στεφάνων. Στο Αίγιο ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ κατέθεσε στεφάνι, στα Καλάβρυτα ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ επίσης ,στην Πάτρα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ και στην Κάτω Αχαΐα κανένας.

Ο κύριος Νικολάου δεν επέτρεψε να γίνει κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας.  Η απάντηση στο ερώτημα γιατί δεν το επέτρεψε ήταν πως θα επέτρεπε μόνο αν παρίστατο  κάποιος βουλευτής. Ο κύριος Νικολάου μάλλον έχει μπερδευτεί. Η δομή και η λειτουργία των κομμάτων στη χώρα μας είναι θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη. Η συγκρότηση και λειτουργία τους αποτελεί το θεμέλιο λίθο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Ποιόν θα ορίσει η Νέα Δημοκρατία να την εκπροσωπήσει δεν θα το αποφασίσει κανένα δήμαρχος και πολύ περισσότερο ο κύριος Νικολάου.»

Share the Post