Γρ. Αλεξόπουλος: Αυτά μπορεί να κάνει η Πάτρα αν θέσει σε πρώτο πλάνο τον θησαυρό των ανθρώπων της

Γρ. Αλεξόπουλος

Η Πάτρα έδειξε το ωραίο, το  φωτεινό, το δημιουργικό της πρόσωπο σε ένα Καρναβάλι που είχε πρωταγωνιστή το πιο σημαντικό της κομμάτι: τα νιάτα της.  Η ζωντάνια, η ευρηματικότητα, η φαντασία, η έμπνευση, η γνώση και η επιδεξιότητα ήταν οι κρίκοι που οδήγησαν το Καρναβάλι του 2019 σε μια έκρηξη χαράς, από την οποία εξάγονται πολύ ευχάριστα, πολύ αισιόδοξα συμπεράσματα για όσα μπορεί να καταφέρει αυτή η πόλη αν κοιτάξει μπροστά, αν δει το δάσος και όχι το δέντρο, αν επιλέξει να θέσει σε πρώτο πλάνο τον θησαυρό των ανθρώπων της, τον μεγάλο της πλούτο, αφήνοντας στην άκρη ό,τι λειτουργεί ως βαρίδι στην ελεύθερη, τη δημιουργική τους έκφραση.

Μόνο με αυτές τις δυνάμεις θα πάμε μπροστά, μόνο με αυτές τις δυνάμεις θα αλλάξουμε την πόλη μας.

Ένα μεγάλο μπράβο, στους χιλιάδες καρναβαλιστές και τα μέλη του Κρυμμένου Θησαυρού που μας εντυπωσίασαν με το κέφι και τις δημιουργίες τους, δείχνοντάς μας με αυτό τον τρόπο ότι οφείλουμε να τους έχουμε εμπιστοσύνη, να  ακούμε τη γνώμη τους, να τους έχουμε οδηγούς, γιατί αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το Καρναβάλι και το απέδειξαν.

Ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου της Πάτρας, που παρά τις αντιξοότητες και τα προβλήματα κατάφεραν να δείξουν ότι η τέχνη των αρμάτων έχει την σφραγίδα της πόλης, είναι το δικό της brand και δεν μεταβιβάζεται ούτε υποκλέπτεται.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι εργάστηκαν για να φέρουν εις πέρας αυτή τη μεγάλη γιορτή, αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό μέγεθος που λέγεται Καρναβάλι και το οποίο δεν είναι δυνατόν να το αντιμετωπίζει κανείς και για κανέναν λόγο ως πάρεργο. Μπράβο στους υπαλλήλους του Δήμου, στα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ, στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., στους Πυροσβέστες και τους εθελοντές, αλλά και στους επαγγελματίες της πόλης που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία και σήκωσαν το βάρος της διοργάνωσης για να βγει η Πάτρα ασπροπρόσωπη.

Και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ τους χιλιάδες επισκέπτες που μας τίμησαν, που συνεισέφεραν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή.

Επειδή η παράταξή μας θεωρεί ότι το Καρναβάλι είναι ένας από τους σπουδαιότερους άξονες στην αναπτυξιακή μηχανή της πόλης και ως τέτοιο χρειάζεται να τεθεί σε νέα βάση, ώστε όλος αυτός ο πλούτος να δώσει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για το πώς το Καρναβάλι θα γίνει σταθερός και συνεχώς εξελισσόμενος πόλος πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.

Share the Post