Γρηγόρης Αλεξόπουλος: Η βοήθεια προς τους απόρους δεν είναι «ψίχουλα» κύριε δήμαρχε – ΦΩΤΟ

IMG_9280

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τη διανομή τροφίμων του προγράμματος ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) στην οποία γινόταν λόγος για χορήγηση «ψίχουλων» στους δικαιούχους απόρους, ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Αχαΐας και Δικαιούχος των Πράξεων του ΤΕΒΑ, υλοποιεί δύο Πράξεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) 2014-2020: την Πράξη «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016 – Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας» η οποία έχει διάρκεια από 19/05/2016 έως 31/12/2019 και συνολικό προϋπολογισμό 4.557.989,79€ και την Πράξη «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019 – Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας» η οποία έχει διάρκεια από 13/06/2018 έως 31/03/2020 και συνολικό προϋπολογισμό 8.507.347,20€

Αυτό το πρόγραμμα το διαχειριστήκαμε χωρίς ποτέ να βγούμε να το εκμεταλλευτούμε για λόγους επικοινωνιακούς, χωρίς ποτέ να εκμεταλλευτούμε την ανέχεια των συνανθρώπων μας, χωρίς ποτέ να φωτογραφηθούμε με θέα τους δικαιούχους, υποδυόμενοι τους υπερασπιστές τους για λόγους μικροπολιτικών εντυπώσεων, αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί, δια της παρουσίας μας, ότι εμείς είμαστε αυτοί που μεριμνούν για τα τρόφιμα που παρέχονται.

Αντιθέτως, όπως μπορεί να δει κανείς με μια πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ο δήμαρχος Πατρέων κ. Κώστας Πελετίδης, ο οποίος έσπευσε να μιλήσει για ψίχουλα, προφανώς επειδή τυγχάνει να είμαι αντίπαλός του στις εκλογές για τον δήμο Πατρέων, (με την αρμοδιότητά του ως διανομέα των τροφίμων του προγράμματος που άλλοι διαχειρίζονται), δεν έδειξε τον ανάλογο σεβασμό στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και στήνονται στην ουρά για να πάρουν τα τρόφιμα που ο ίδιος περιφρονεί.

Και έτρεξε να δηλώσει παρουσία στο χώρο διανομής και χρησιμοποίησε τους άπορους συνανθρώπους μας ως «ντεκόρ» επίδειξης της κοινωνικής του ευαισθησίας και μίλησε για «ψίχουλα» προσβάλλοντας όσους σπεύδουν για να τα παραλάβουν παρουσία του και παρουσία άλλων μελών της δημοτικής αρχής.

Η κοινωνική ευαισθησία προϋποθέτει πρωτίστως σεβασμό και διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Οι άποροι μάς θέλουν συμμάχους και όχι διαφημιστές της ανέχειάς τους, για προβολή των πολιτικών μανιφέστων του καθενός μας. Οι άποροι δεν έχουν κόμμα. Έχουν μόνο ανάγκες. Εμείς αυτό τον δρόμο ακολουθήσαμε και αυτό τον δρόμο ακολουθούμε καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία και με το Υπουργείο και με τους Φορείς, για να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό του προγράμματος, για να διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων, για να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους συνανθρώπους μας που έχουν άμεση ανάγκη ακόμη και αυτά τα «ψίχουλα», όπως τα λέει ο κ. Πελετίδης, χλευάζοντας όσους στήνονται στην ουρά για να τα αποκτήσουν.

Είναι θέμα ήθους , ύφους και σεβασμού. Είμαστε, επί της ουσίας, δύο διαφορετικοί κόσμοι».

(Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την παρουσία του κ. Πελετίδη, στο χώρο διανομής… ψίχουλων)

Share the Post