ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ: Η Περιφέρεια δεν είναι «δεκανίκι» της εκάστοτε Κυβέρνησης αλλά η «Διεκδικητική Φωνή» των πολιτών της

IMG_0506

Η εμπλοκή μου σε αυτές τις εκλογές απορρέει απ’ την αίσθηση υποχρέωσης που αισθάνομαι απέναντι στους συμπολίτες μου, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας και την ίδια απογοήτευση για όσα θα μπορούσαν να είχαν γίνει αλλά δεν έγιναν, με ξεκάθαρη ευθύνη των διοικούντων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό ότι στην περιοχή μας δεν προχωρά τίποτα! Όμως το πιο προκλητικό είναι που η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, που ευθύνεται για το κατρακύλισμα της περιοχής μας, «στρουθοκαμηλίζει». Διότι ερήμην των πολιτών επέλεξε να εναρμονίσει πλήρως τη στάση της με τα συμφέροντα της Κυβέρνησης, (όχι της Περιφέρειας), παρέχοντάς της την απόλυτη κάλυψη για όσα …ΔΕΝ έδωσε στη Δυτική Ελλάδα. Στο πλαίσιο μιας πολιτικής συναλλαγής που αποσκοπεί σε… «ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ώστε και οι δύο πλευρές να έχουν τα δικά τους οφέλη, έστω και αν μια ολόκληρη Περιφέρεια …θυσιάζεται στο βωμό των πολιτικών τους συμφερόντων.

Είναι πολλά τα παραδείγματα. Ένα από αυτά και η Πατρών – Πύργου, που με τα λεγόμενα του κ. Σπίρτζη θα ξεκινούσε πριν το Πάσχα αλλά μπήκαμε στον Μάϊο, που υποτίθεται θα ξεκινούσαν τμηματικά έργα, αλλά εξαφανίστηκαν όλα τα σκαπτικά μηχανήματα και ο χρονικός ορίζοντας «πάει» για καλοκαίρι (δηλαδή μετά τις εκλογές…).

Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια ως «δεκανίκι» της όποιας Κυβέρνησης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δεν είναι … «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ» για να λειτουργεί ως …ανάχωμα της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας. Η Περιφέρεια είναι η «ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» των πολιτών, εν προκειμένω των πολιτών τριών νομών που τα τελευταία χρόνια …στενάζουν από την ανεργία, την φτώχεια και τη στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Αυτό πρέπει να αλλάξει και να αλλάξει ΤΩΡΑ. Με την εκλογή μιας νέας αιρετής διοίκησης που ΜΠΟΡΕΙ και ΘΕΛΕΙ να φέρει την ανάπτυξη, την ευημερία και την προοπτική στη Δυτική Ελλάδα. Και ένα Περιφερειακό Συμβούλιο με ΓΝΩΜΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, Διάθεση ΣΥΝΘΕΣΗΣ και ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ με έναν και μόνο σκοπό: Τα συμφέροντα των πολιτών όλης της Περιφέρειας».

* Ο Γιάννης Ταπεινός είναι πρώην Αντινομάρχης Αχαΐας (Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας) και Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε. Αχαΐας) με “Δυτική Ελλάδα ΜΠΡΟΣΤΑ” και Κώστα Σπηλιόπουλο

Share the Post