ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ! Αυτά τα έργα που θα ξεκινήσουν άμεσα στην Πατρα

7558c7e155ebc8006ca2d0763b152dd8_XL-617×420

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στις δημοτικές εκλογές και στη μάχη του β’ γύρου το σίγουρο είναι ότι η νέα δημοτική αρχή θα έχει μπροστά της να υλοποιήσει σημαντικά έργα που αφορούν τις κτιριακές υποδομές της πόλης. 

*Το πρώτο από αυτά τα έργα που ήδη έχει ξεκινήσει είναι το πρώην Αρσάκειο. Εκεί θα μετακομίσουν αρκετές υπηρεσίες του δήμου, γλιτώνοντας το ταμείο του δήμου από πολλά χρήματα που δαπανά πληρώνοντας ενοίκια σε ιδιώτες.

 

* Ένα ακόμα έργο που προχωρά και βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η επισκευή και η αναδιαμόρφωση του κτιρίου της Μανιακίου, εκεί όπου στεγαζόταν το πρώην πειραματικό σχολείο, έτσι ώστε να μετατραπεί σε έναν μεγάλο παιδικό δημοτικό σταθμό. Αν όλα πάνε καλά ο νέος παιδικός σταθμός θα είναι έτοιμος μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και έτσι 200 περίπου παιδιά θα μπουν σε αυτόν.

Το έργο διαμόρφωσης των Παλαιών Σφαγείων, σε Καρναβαλικό Μουσείο.

* Η ανέγερση του 3ου Γυμνασίου στον χώρο του σχολικού συγκροτήματος Τεμπονέρα.

Η διαμόρφωση των εγκαταστάσεων του πρώην ΑΣΟ σε εκθεσιακό πολιτιστικό χώρο.

* Το Εργοστάσιο Τέχνης αναμένεται να ξεκινήσει και αυτό σύντομα από τον δήμο. Η μελέτη υπάρχει και αυτό που μένει είναι να μπουν τα συνεργεία για να ξεκινήσουν τα έργα, προσφέροντας στην Πάτρα ένα νέο χώρο πολιτισμού και έναν θέατρο που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αφού είχε λεηλατηθεί.

* Πρόσφατα εγκρίθηκαν οι σχετικές μελέτες και έπεσαν οι υπογραφές για το έργο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, την αναβάθμιση του κτιρίου και την μετατροπή του σε Κέντρο Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς.

 

Η αναπαλαίωση των σκαλιών του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας και όλες εκείνες οι παρεμβάσεις που είναι να γίνουν στην Άνω πόλη και στο κέντρο της αχαϊκής πρωτεύουσας μέσα από τα όσα ορίζει το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Η κατασκευή του παραλιακού ποδηλατόδρομου που θα ξεκινάει από την Κανελλοπούλου και θα φτάνει έως την Παπαφλέσσα. Οι υπογραφές έχουν πέσει και εκδόθηκε η απόφαση ένταξης της περιφέρειας στις 8 Μαΐου.

Share the Post