Αιγιάλεια: Ο Επαμεινώνδας Δούλος με την παράταξη Καλογερόπουλου

ΦΩΤΟ-ΔΟΥΛΟΣ-620×420

Γεννήθηκα το 1955 , σπούδασα στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατοικώ στην περιοχή του Αιγίου εδώ και σχεδόν 30 χρόνια και πλέον είμαι διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου Αιγίου. Παλιότερα είχα υπηρετήσει ως  καθηγητής στο 4ο Γυμνάσιο Αιγίου και στο 1ο Λύκειο Αιγίου ,ενώ για 6 χρόνια ήμουν διευθυντής στο 1ο Γυμνάσιου Αιγίου.

Από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια ασχολήθηκα με διάφορες  αθλητικές δραστηριότητες, καθώς θεωρώ πως η άθληση και ο πολιτισμός  βοηθούν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του νέου ανθρώπου. Ο άνθρωπος μέσα από τον αθλητισμό μαθαίνει να αγωνίζεται, να βάζει στόχους και να τους κατακτά, γίνεται ενεργητικός και δραστήριος.

Από την αρχή της εγκατάστασης μου στο Αίγιο, δημιούργησα μία  μικρή θεατρική ομάδα στο 4οΓυμνάσιο Αιγίου, όπου ήμουν καθηγητής για αρκετά χρόνια. Με τα χρόνια η ομάδα μεγάλωνε και αρχίσαμε να βάζουμε όλο και περισσότερους στόχους. Αρχίσαμε να συμμετέχουμε σε μαθητικούς διαγωνισμούς Θεάτρου και είχαμε αρκετές διακρίσεις τόσο σε περιφερειακό όσο και σε Πανελλαδικό επίπεδο (11 πρώτα βραβεία στους πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες).

Όταν πήρα μετάθεση στο 1ο Λύκειο Αιγίου, η θεατρική ομάδα διατηρήθηκε και συνεχίστηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις, τόσο στο Αίγιο, όσο και σε άλλες περιοχές κι όχι μόνο της Αχαΐας. Το 2008, ξεκίνησε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με σχολείο στο Oettingen της Γερμανίας, το οποίο συνεχίστηκε με επιτυχία για πάνω δώδεκα χρόνια. Πίστευα και πιστεύω ότι το θέατρο μπορεί να ενώσει τους μαθητές μέσα από την κοινή προσπάθεια για ένα άρτιο αποτέλεσμα, ενώ το εμπόδιο της γλώσσας μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, έχουν δημιουργηθεί πολλές και δυνατές φιλίες μεταξύ μαθητών με διαφορετική κουλτούρα και υπάρχει κλίμα κατανόησης, υποστήριξης και αγάπης. Περίπου 400 μαθητές και μαθήτριες του Oettingen φιλοξενήθηκαν από οικογένειες του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής και 500 περίπου μαθήτριες και μαθητές του  Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής φιλοξενήθηκαν στο Oettingen.

Ως διευθυντής του 1ο Γυμνασίου Αιγίου αλλά και ως διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου, προσπαθούσα και προσπαθώ για τη δημιουργία προγραμμάτων πολιτισμού και αθλητισμού καθώς πρώτα απ’ όλα τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν σε ομάδα, να σέβονται τα μέλη που την αποτελούν και να βρίσκουν τον καλύτερο τρόπο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Με αυτό τον τρόπο ενισχύονται οι ικανότητες τους για συνεργασία, επικοινωνία και δημιουργία. Τα παιδιά μαθαίνουν να συζητούν τις ιδέες τους, να τις μοιράζονται, να διαπραγματεύονται, να ακούν τους υπόλοιπους και να κάνουν πράξη τη θεωρία με απώτερο σκοπό να γίνονται καλύτεροι. Επιπλέον έρχονται αντιμέτωπα με κάθε είδους δυσκολίες και προβλήματα και καλούνται να βρουν άμεσα λύσεις.

Τον κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, τον οποίο ευχαριστώ για την τιμητική πρόταση, τον γνώρισα προσωπικά πρώτη φορά ως Δήμαρχο Συμπολιτείας. Είχε καλέσει τη θεατρική ομάδα να την γνωρίσει και να παίξει στο Δήμο Συμπολιτείας. Μας είχε τιμήσει πολλές φορές με την παρουσία του σε διάφορα θεατρικά έργα, ενώ έχει στηρίξει και το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών με τους Γερμανούς, καθώς τους είχε ένθερμα υποδεχτεί στο δήμο.

Είναι επιτυχημένος και έμπειρος ,κατά γενική ομολογία, στη Δημοτική Αρχή και  ικανός, πιστεύω, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Αιγιαλείας. Το έργο του, στον πρώην Δήμο Συμπολιτείας, είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Είναι τιμή μου να αγωνιστώ με το συνδυασμό του κ. Καλογερόπουλου, προκειμένου τα οράματα μας για ένα καλύτερο μέλλον  της Αιγιάλειας να γίνουν πραγματικότητα.

ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΔΟΥΛΟΣ

Share the Post