Αθώος για την τρύπα στο λιμάνι ο Πελετίδης!

IMG_9048

Αθώος κηρύχθηκε ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης για την υπόθεση της «τρύπας» που άνοιξε με δική του εντολή στον μαντρότοιχο του παλιού λιμανιού στο ύψος της οδού Γεροκωστοπούλου, στην αρχή της θητείας του. Ήταν τότε που εξαιτίας της δυνατής νεροποντής είχε πλημμυρίσει η Ρήγα Φεραίου, η Αγίου Ανδρέου, η Γεροκωστοπούλου και η Όθωνος Αμαλίας αφού στον πεζόδρομο… δεν είχε κατασκευαστεί υδραυλικό σύστημα.

Και ποιος δεν θυμάται τους πλημμυρισμένους δρόμους εκείνη την ημέρα. Με εντολή Δημάρχου έσπασαν την μάντρα του λιμανιού, άνοιξαν μία τρύπα και τα νερά διοχετεύθηκαν στην θάλασσα. Μόνο που υπήρξε αυτεπάγγελτη παρέμβαση και δίωξη από τον Εισαγγελέα (για την φθορά δημόσιας περιουσίας).

Ο κ. Πελετίδης κάθισε στο εδώλιο ως κατηγορούμενος. Στην απολογία του είπε τα εξής: «Είχα δύο επιλογές : Ή να πλημμυρίσει το εμπορικό κέντρο από τη δυνατή νεροποντή ή , όπως μου είπαν οι μηχανικού να ανοίξουμε τρύπα στη μάντρα για να φεύγουν τα νερά στη θάλασσα»!

Στο θέμα είχαν παρέμβει και ο ΟΛΠΑ και ο ΟΣΕ στελέχη των οποίων είχαν δώσει φωτογραφίες οι οποίες συμπεριελήφθησαν στην δικογραφία.

Όμως τελικά ο Δήμαρχος αθωώθηκε πανηγυρικά αφού το Δικαστήριο έκρινε πως για το κοινό συμφέρον, η μάντρα έπρεπε να γκρεμιστεί.

Ο κ. Πελετίδης ωστόσο θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο. Την 1η Απριλίου, κατηγορούμενος για την «αυθαίρετη» παρέμβασή του να κατασκευάσει το Νότιο Πάρκο.

Share the Post