Αθανάσιος Αναστασόπουλος: «Πρωτοφανής η εγκατάλειψη των τοπικών διαμερισμάτων της Δυτικής Αχαΐας από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή»

ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Την πλήρη εγκατάλειψη την οποία βιώνουν εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαΐας οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής, διαπίστωσε μετά από τις τελευταίες περιοδείες που πραγματοποίησε, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Αθανάσιος Αναστασόπουλος.

Το οδοιπορικό του κ. Αναστασόπουλου περιελάμβανε συναντήσεις και επαφές με κατοίκους σε Γομοστό, Φώσταινα, Φράγκα, Σαγαίικα, Λιμνοχώρι, Καλαμάκι, Νιφοραίικα, Μετόχι, Λάππα, Καγκάδι, Πέτα και Ριόλο. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας έγινε αποδέκτης της απόγνωσης και της οργής των κατοίκων, για την παντελή απουσία του Δήμου στις περιοχές τους.

«Η κατάσταση, όπως σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, είναι πράγματι απαράδεκτη: Δρόμοι κατεστραμμένοι γεμάτοι λακκούβες, πολλές περιοχές αποκομμένες από απροσπέλαστους χωματόδρομους, ελλιπής ή και ανύπαρκτος δημοτικός φωτισμός, με πολλές περιοχές να παραμένουν κατά τις νυχτερινές ώρες βυθισμένες στο έρεβος».

 

Εκτεταμένα όμως είναι τα προβλήματα και στην υδροδότηση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας όπως διαπίστωσε ο κ. Αθανάσιος Αναστασόπουλος, αφού σχεδόν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τώρα το χειμώνα, οι διακοπές νερού είναι συνεχείς.

 

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για τους υπέρογκους λογαριασμούς ύδρευσης που λαμβάνουν, αφού όπως ενημέρωσαν τον κ. Αναστασόπουλο, δεν πραγματοποιούνται πραγματικές μετρήσεις στα οικιακά ρολόγια κατανάλωσης.
Παράλληλα, εξ αιτίας των οφειλών της ΔΕΥΑ προς τη ΔΕΗ, σημειώνονται διακοπές παροχής ρεύματος στα αντλιοστάσια, με τον βιολογικό σταθμό να παραμένει χωρίς προσωπικό και χωρίς συντήρηση.

 

«Είναι πρωτοφανής η απαξίωση που έχει προκαλέσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Νικολάου στα δημοτικά διαμερίσματα. Τη στιγμή που ο Δήμος επιδίδεται στο αγαπημένο του σπορ, των απ’ ευθείας αναθέσεων, οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι της περιοχής, παραμένουν εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα απίστευτο οικονομικό και κοινωνικό τέλμα» σημείωσε ο κ. Αναστασόπουλος, ενώ απευθυνόμενος στους κατοίκους των δημοτικών διαμερισμάτων της Δυτικής Αχαΐας, δεσμεύτηκε:


«Εμείς, ως Δημοτική Αρχή θα προσδώσουμε ιδιαίτερο βάρος και προσοχή στις εγκαταλελειμμένες περιοχές και τα δημοτικά διαμερίσματα της Δυτικής Αχαΐας, ενισχύοντας τις υποδομές, εξωραΐζοντας την καθημερινότητα και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Share the Post